A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Baron d’Ardeuil Blanc

Les Vignerons de Buzet Baron d’Ardeuil Blanc 2012

Véleményünk szerint

Az illat sokfelé asszociációt ébreszt fel egyszerre, hiszen érzünk benne zöld fűszereket, virágot, grépfrútot, sárgadinnyét. Bár intenzitása a közepest később sem haladja meg, rögtön a pohárba töltést követően fellép, és később is hosszan kitart. A korty krémes textúrájú. A közepes mennyiségű sav jelenléte a bornak tartást ad, a kompozíciót azonban sokkal inkább a beltartalom határozza meg. Az aromatika visszafogottabb, mandulás, marcipános, őszibarackos, citrusos ízeket idéz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-nyugat Franciaország
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  semillon
  sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

A bor vonzó és élvezetesen komplex illatában minerális jegyek is érezhetőek. Szájban friss, mégis kerek és telt. 13 fokon felszolgálva ez a bor ideális szárnyas ételek mellé, borjúmirigyhez vagy más gazdag szószokkal tálalt fogásokhoz. Ugyancsak kitűnő aperitif. / An enticing bouquet, enjoyably complex with mineral notes. Fresh on the palate, but still delicately rounded and full-bodied. Served at 13° C this wine is an ideal companion for poultry dishes, calf sweet bread and other dishes with rich sauces. Will also make an excellent aperitif.

Érlelési információk

A magas fokon érett gyümölcsöt a kora reggeli órákban szüretelték, amikor még profitálhatnak a hűvös éjszakai levegőből. Rövid, háromórás maceráció után a mustot pneumatikus présben választották le. Csak a legmagasabb minőségű mustok kerülnek ebbe a tételbe. A bor többségében tartályban érett, kis részben azonban tölgyfa hordóba is került. A bor több mint hat hónapot töltött finomseprőn. / The fruit is harvested very ripen, and brought in the early hours of the morning to benefit from the cool night air. After brief maceration of 3 hours, the juice is extracted by pneumatic pressing. Only the finest juices make it into this special blend. The majority is vinified in vats, with the remainder going into oak barrels. The wine is matured over the lees for 6 months.

Hol vásárolható meg

Buzet-sur-Baïse település központjában üzletet működtet a Les Vignerons de Buzet, ezen túl Franciaországban több helyen is megtalálhatóak. Exportigény esetén közvetlenül a pincészetnél kell jelentkezni.

Les Vignerons de Buzet bemutatása

A Les Vignerons de Buzet egy szőlősgazdákat és alkalmazottakat tömörítő szövetkezet. Tagjai úgy döntöttek, a maguk kezébe veszik az irányítást, és a termőtájat valamint az onnan származó borokat markáns egyéniségként jelenítik meg. Ennek érdekében a Les Vignerons de Buzet-t 1953-ban alapították meg. Azóta hosszú utat jártak be. 1973-ban Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) rangot kaptak. Mai eredményeiket az emberi munka és a technológiai felszereltség együttműködése adta tapasztalatnak köszönhetik. E szövetkezet esetében minden munkafolyamat a premium borok megalkotásának szellemében zajlik. / is the union of winegrowers and employees who decided to take their future in hand and give their terroir and its wine a powerful identity. In 1953, they founded the cooperative winery Vignerons de Buzet. Buzet wines have come a long way since then and were awarded the Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) label in 1973. Today Buzet is a pool of means, and human and technical experiences which enhance its work. It is the union of all the different jobs required to make a premium wine.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!