A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Biserno

Tenuta di Biserno & Tenuta Campo di Sasso Biserno 2007

Véleményünk szerint

Már a pohárba szagolva olyan érzése van az embernek mintha egy sűrű szövésű textíliába dugná az orrát, amelynek szálait gyümölcsökből és a hordós érlelés kávés, teás aromáiból szőtték volna. Ahogy levegőt kap, egyre szebben kifeslenek illatjegyei, de integráltságát ezután is megőrzi. A korty is sűrű, töményen együtt mozog benne a bársonyos tannin, a jelentős test, a hordós érlelés édes hangulatú fűszeres, avaros, kakaós aromáival valamint a szilvalekvárral. Súlya és komolysága ellenére élettel teli a bor, egy hatalmas, masszív labda, amely képes pattanni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Toscana
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  29 500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  cabernet franc
  merlot
  cabernet sauvignon
  petit verdot

Tenuta di Biserno & Tenuta Campo di Sasso borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pincébe érkező szőlőt egy válogató asztalon szigorúan szelektálják. Ezután bogyózzák és finoman zúzzák. Az erjedés acéltartályban zajlik 28 fokon, és körülbelül 3-4 hét alatt megy végbe. A malolaktikus erjedés 20%-ban az acéltartályban és 80%-ban a tölgyfahordóban megy végbe. A Biserno a Tenuta di Biserno első bora. A borral annak készítői felső Maremma tengerparti régiójának egyedi mikroklimatikus és egyéb terroir adottságait kívánják kifejezni. Csak a legjobb fekvésű dűlők terméséből készülhet el ez a bor, amely ennek köszönhetően mély, intenzív, komplex, elegáns és hosszú élettartammal bír. A 2007-es évjáratra az optimális érettség volt jellemző, amely megőrizte a bor frissességét, és harmonikussá tette az összképet.

Érlelési információk

A bort 15 hónapig érlelték új, francia tölgyfahordóban, majd 12 hónapig a palackban a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

14-15 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság Boltok

Tenuta di Biserno & Tenuta Campo di Sasso bemutatása

2001-ben Lodovico Antinori úgy döntött, hogy fivérével, Pieroval együtt megalapítja a Tenuta di Bisernót. Céljuk az volt, hogy újra összehozzák a családot, miután annak tagjai sok évig külön utakon jártak. A Tenuta di Biserno a Bibbona és a Bolgheri DOC közötti dombokon fekszik, Olaszország Toszkána tartományában. A szőlőterületek a part felé néző déli lankákon találhatóak, elhelyezkedésük sokban emlékezteti Lodovico Antinorit a francia Bordeaux Saint Emilion és Pomerol régióira. A Tenuta di Biserno szőlőinek csak kis részét alkotja cabernet sauvignon, ehelyett a cabernet franc a főfajta. A petit verdot-val csak kis területen foglalkoznak, kiválogatva azokat a dűlőket, amelyek kedveznek e nehéz fajtának. A merlot az alsóbb, agyagosabb fekvésekben talált magának otthont. A Tenuta di Biserno részét alkotja még egy tíz éves olívaültetvény is, amelynek terméséből extra szűz olívaolaj készül.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!