A pincészet borbemutatása
A pincébe érkező szőlőt egy válogató asztalon szigorúan szelektálják. Ezután bogyózzák és finoman zúzzák. Az erjedés acéltartályban zajlik 28 fokon, és körülbelül 3-4 hét alatt megy végbe. A malolaktikus erjedés 20%-ban az acéltartályban és 80%-ban a tölgyfahordóban megy végbe. A Biserno a Tenuta di Biserno első bora. A borral annak készítői felső Maremma tengerparti régiójának egyedi mikroklimatikus és egyéb terroir adottságait kívánják kifejezni. Csak a legjobb fekvésű dűlők terméséből készülhet el ez a bor, amely ennek köszönhetően mély, intenzív, komplex, elegáns és hosszú élettartammal bír. A 2007-es évjáratra az optimális érettség volt jellemző, amely megőrizte a bor frissességét, és harmonikussá tette az összképet.
Érlelési információkA bort 15 hónapig érlelték új, francia tölgyfahordóban, majd 12 hónapig a palackban a piacra kerülés előtt. |
Pinceidő14-15 év |
Hol vásárolható meg
Bortársaság Boltok
Tenuta di Biserno & Tenuta Campo di Sasso bemutatása
2001-ben Lodovico Antinori úgy döntött, hogy fivérével, Pieroval együtt megalapítja a Tenuta di Bisernót. Céljuk az volt, hogy újra összehozzák a családot, miután annak tagjai sok évig külön utakon jártak. A Tenuta di Biserno a Bibbona és a Bolgheri DOC közötti dombokon fekszik, Olaszország Toszkána tartományában. A szőlőterületek a part felé néző déli lankákon találhatóak, elhelyezkedésük sokban emlékezteti Lodovico Antinorit a francia Bordeaux Saint Emilion és Pomerol régióira. A Tenuta di Biserno szőlőinek csak kis részét alkotja cabernet sauvignon, ehelyett a cabernet franc a főfajta. A petit verdot-val csak kis területen foglalkoznak, kiválogatva azokat a dűlőket, amelyek kedveznek e nehéz fajtának. A merlot az alsóbb, agyagosabb fekvésekben talált magának otthont. A Tenuta di Biserno részét alkotja még egy tíz éves olívaültetvény is, amelynek terméséből extra szűz olívaolaj készül.