A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc – Merlot Válogatás

Gere Attila Pincészete Cabernet Franc – Merlot Válogatás 2005

Véleményünk szerint

A bor nagyon gazdag, tiszta illatvilággal rendelkezik. A világ legfinomabb pörkölt kávéjának illóolajai mellett vannak még feketecsokoládéból készült aszalt gyümölcsökkel töltött bon-bonok és mesés téli fűszerek: szegfűszeg, ánizs, fahéj. A gazdag, komoly bornak bársonyos a textúrája. A testében az a szép, hogy testes, de nem túlsúlyos, szépen megáll a saját lábán, összhangban a vörös bor többi meghatározó elemével, mint a tannin és a sav. Ha ezt a gondolatmenetet folytatjuk, azt mondhatnánk, hogy ez a bor annak ellenére, hogy egy magasabb súlycsoportú vörösbor, igenis táncra tud perdülni, pláne egy szarvas, vagy vaddisznópörkölt társaságában.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-29

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    8000
  • Ár

    5100 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% Cabernet Franc
    40% Merlot

Gere Attila Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Régóta tervezett házasítás ez a bor, Villány két meghatározó és egyre nagyobb jelentőséggel bíró fajtájából. A Kopár borunk szintén nem készült el 2005-ben és ennek két meghatározó fajtájából állítottuk össze ezt a bort érdekességképpen. A szőlő a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy dűlők válogatott termése.

Érlelési információk

kisfahordós érlelés, 16 hónap új és másodhasználatos barrique-ban

Pinceidő

2015 (ekkor éri el csúcsát)

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Veritas

Gere Attila Pincészete bemutatása

A Gere család már több generációra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A hosszú évek munkájának köszönhetően, a családnak jelenleg 60 hektár területe van a borvidék olyan kiváló dűlőiben, mint a Kopár, Konkoly, Csillagvölgy vagy az Ördögárok. A pincészet filozófiája, hogy a kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő. Ehhez kell párosulnia a szigorú, fegyelmezett munkának és a hivatásunkkal szembeni mélységes elkötelezettségnek.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!