A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Liszkay Borkúria Cabernet Franc 2012

Véleményünk szerint

Közepes rubin színe már gránátba hajlik. A pohárba szagolva földes és vegetális jegyek érezhetők, majd füstösség és lekváros gyümölcsök, jelentős animalitás, később dohánylevél törnek elő. A korty a magas alkoholtartalom okán édeskésnek tűnhet. Szilvalekváros jegyek, füstös és rumos és csokis aromák, animális, avaros gombás jegyek. Húzós tanninok. Nagy test, olajos textúra, hosszú korty. Ambiciózus, nagy bor, érett alapanyagból.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-02-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  4300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Liszkay Borkúria borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Magyarország legértékesebb szőlődűlői között szerepel. A gyengéd barrique hordós érlelés, feketemag, nagy színintenzitás, elegáns vanília, kiegyensúlyozott illatkép, koncentrált textura, arabica kávé és magas csokoládé ízeket érett tanninnal produkált. Óriási test, kövér, de nem lompos struktúra észlelhető. Hosszabb levegőztetést igényel.

Érlelési információk

barrique

Pinceidő

2021-ig

Liszkay Borkúria bemutatása

Egy igazi kuriózum a Balaton-felvidéken, pazar kilátással a teljes Káli-medencére. A birtok egy különleges komplexum: 10 hektáros szőlőültetvény, működő borászat, exkluzív borhotel és páratlan esküvői- és rendezvényhelyszín. 9 egyedien berendezett szoba, tágas nappali kandallóval és Liszkay úr Bösendorfer zongorájával, mediterrán látványkonyha, panorámás kültéri medence, hatalmas finn szauna, borgaléria, levendula-tenger és nem utolsó sorban díjnyertes Liszkay borok várják a vendégeket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!