A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc Reserve

Takler Pince Cabernet Franc Reserve 2006

Véleményünk szerint

Intenzív illata olyan gazdag fűszeres jegyekkel indít, mind a szegfűszeg, a bors és az ánizs, ehhez csatlakozik a meggy, az áfonya és a dohány. Érdemes időt hagyni, hogy kibontakozhasson. Ízben először a tömör tanninokat érezzük, majd az illattal megegyező ízeket, végül az utóízben teafű és csokoládé csendül fel. A bort további palackos érlelésre ajánljuk. Vaddisznópörköltet vagy Guns n’ Roses-t javasolnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  8990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szekszárdi Strázsa-hegy, Hidaspetre, a bátaszéki Zenta-völgy, valamint a Várdomb dűlők, rendkívül érett terméséből készítettük el ezt a különleges vörösbort, igen visszafogott 60 dkg/tőke termésátlag mellett. Robosztus és gazdag, bársonyos ízvilágát érett erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei teszik izgalmassá. 18 hónapig érlelődött új, 500 l-es, magyar tölgyfahordókban. 2009-ben a Szekszárd Hegyközségi Borverseny „Champion” díjasa.

Érlelési információk

18 hónapon át, közepes tölgyfahordóban érlelt (10% amerikai tölgy, 90% magyar tölgy)

Pinceidő

10-12 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Corvinum

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!