A pincészet borbemutatása
A szekszárdi Strázsa-hegy, Hidaspetre, a bátaszéki Zenta-völgy, valamint a Várdomb dűlők, rendkívül érett terméséből készítettük el ezt a különleges vörösbort, igen visszafogott 60 dkg/tőke termésátlag mellett. Robosztus és gazdag, bársonyos ízvilágát érett erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei teszik izgalmassá. 18 hónapig érlelődött új, 500 l-es, magyar tölgyfahordókban. 2009-ben a Szekszárd Hegyközségi Borverseny „Champion” díjasa.
Érlelési információk18 hónapon át, közepes tölgyfahordóban érlelt (10% amerikai tölgy, 90% magyar tölgy) |
Pinceidő10-12 év |
Hol vásárolható meg
Bortársaság, Corvinum
Takler Pince bemutatása
Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.