A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonboglári Farkastanya Cabernet Franc

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Balatonboglári Farkastanya Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva a füst és a csokoládé mellett először olyan piros bogyós gyümölcsöket érzünk, mint a meggy és a cseresznye, majd ahogy több levegőt kap a bor, szilvával, málnával szélesedik a repertoár. Az erőteljes, fűszer- és gyümölcsközpontú korty az illattal párhuzamosan halad, benne ott vannak a hosszú életpályát lehetővé tevő jelentős savak és masszív tannin, amelyek miatt még mindig fiatalosnak hat a bor. A struktúra határozott, a korty zamatos, a lecsengést a csersav és az alkohol melegítő hatása uralja.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    14.5 %
  • Palackmennyiség

    3000
  • Ár

    5005 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet franc

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

24 hónap tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!