A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc

Katona Borház Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva úgy érezzük, az intenzíven fellépő illat előterében kakaóporos, fűszeres, animális jegyek állnak, míg a háttérben bogyós gyümölcsök sorakoznak fel. A kortyban viszont megfordul a sorrend, itt már a meggyes, szilvás asszociációk vezetik az aromatikát. A friss, gyümölcsös ízvilágot nem fogja vissza, nem tompítja el a szerkezet; a test, valamint a sav- és az alkoholérzet a közepes kategóriába sorolható, a tannin még fiatalos. A lecsengés füsttel, étcsokoládéval, földdel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  4200
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% cabernet sauvignon
  50% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

Mély, sötét rubinvörös színű, testes, tartalmas, száraz vörösbor a franc és a sauvignon minden előnyével. Illatában a piros gyümölcsök és a fás jegyek bámulatosan keverednek. Ízében kiérezhető a fás érlelés és a markáns, de nem bántó tannintartalom, de ezzel együtt az érett gyümölcs és a harmonikus savtartalom is, jól áll neki a közel 10 hónapos új tölgyfa hordós (barrique) érlelés. Hosszú ízélmény a szájban és a garatban egyaránt. Aki megkóstolja, rögtön beleszeret! Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 fok.

Érlelési információk

A bor 10 hónapig érlelték új, közepes égetettségű barrique hordóban.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

www.katonaborhaz.hu

Katona Borház bemutatása

A Katona Borház 1996-ban alakult családi a pincészet, Balatonbogláron (55 hektár) és Tokaj Hegyalján (2 hektár) termelt saját szőlőiből készíti minőségi borait. A Katona Borház 2002 decemberében nyitotta meg Budafoki Borbank néven jelenleg 160 főt fogadó borkóstoló illetve bemutatópincéjét, mely rendezvényteremként is szolgál. A borkóstolók, boros rendezvények mellett bortrezor szolgáltatással várja kedves vendégeit. További információk a www.katonaborhaz.hu oldalon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!