A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rianás Chardonnay

Katona Borház Rianás Chardonnay 2013

Véleményünk szerint

A bor illata közepes intenzitású, jegyeiben nyári almára, banánra, vajra emlékeztet. Kóstoláskor a kortyban két vonalat érzünk meghatározónak: egyrészt az illattal párhuzamos, érett tónusú, sárga húsú gyümölcsösséget, másrészt a közepes erejű savakat. Az aromatikát a lecsengésben barackhéj és gyógynövények egészítik ki. Tejszínre, sajtra épülő quiche vagy tésztaétel mellé kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Kedvenc chardonnay-nk egy zöldessárga színű, fiatalos, friss, határozott illatú, finom, elegáns savtartalmú, karakteres száraz fehérbor. Kiváló kísérője például egy libamájnak, hiszen a határozott, de finom savtartalma bámulatosan passzol az ilyesfajta, kissé nehezebb ételekhez. Egy korrekt, tartalmas chardonnay, kis szénsavval megbolondítva, mely még inkább kiemeli az üdeségét!

Érlelési információk

Reduktív technológia (szüret 2013. szeptember 9-10., hűtött erjesztés), 40 hl-es acéltartályban érlelve. 2014 januárjában palackozták.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

www.katonaborhaz.hu, CBA, Manna ABC, Roni ABC, Interspar, Spar

Katona Borház bemutatása

A Katona Borház 1996-ban alakult családi a pincészet, Balatonbogláron (55 hektár) és Tokaj Hegyalján (2 hektár) termelt saját szőlőiből készíti minőségi borait. A Katona Borház 2002 decemberében nyitotta meg Budafoki Borbank néven jelenleg 160 főt fogadó borkóstoló illetve bemutatópincéjét, mely rendezvényteremként is szolgál. A borkóstolók, boros rendezvények mellett bortrezor szolgáltatással várja kedves vendégeit. További információk a www.katonaborhaz.hu oldalon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!