A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Flört Irsai Olivér

Katona Borház Flört Irsai Olivér 2013

Véleményünk szerint

A halványsárga színárnyalatú bor illata erőteljes parfümös, virágos asszociációkat kelt a kóstolóban, mindezt némi citrusosság kíséretében. A kompozíció felépítése élénk, túlzásoktól mentes: a közepes mennyiségű savérzet mellett könnyed test és alacsony alkoholtartalom áll. A kortyban a citrusos ízek a fő szerkezeti elemként fellépő savak segítségével átveszik a vezető szerepet, háttérbe szorítva a virágosságot. Műfajában hosszúnak számító lecsengéssel bíró, üdítő bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  11.5 %
 • Palackmennyiség

  6000
 • Ár

  800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Irsai Olivér

A pincészet borbemutatása

Irsai Olivérünk nem hazudtolja meg magát, bomba illat, könnyed ízek. A palack magában rejti a balatoni nyarat! Intenzív, parfümös illatú, világos szalmasárga színű, friss, száraz fehérbor. Palackozás előtt egy kis szénsavval dúsítottuk, hogy még inkább kiemeljük üdeségét, könnyedségét!

Érlelési információk

Reduktív technológia. 2014 januárjában palackozva.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

www.katonaborhaz.hu, CBA, Roni ABC, Manna ABC, Spar Balaton körül, INTERSPAR

Katona Borház bemutatása

A Katona Borház 1996-ban alakult családi a pincészet, Balatonbogláron (55 hektár) és Tokaj Hegyalján (2 hektár) termelt saját szőlőiből készíti minőségi borait. A Katona Borház 2002 decemberében nyitotta meg Budafoki Borbank néven jelenleg 160 főt fogadó borkóstoló illetve bemutatópincéjét, mely rendezvényteremként is szolgál. A borkóstolók, boros rendezvények mellett bortrezor szolgáltatással várja kedves vendégeit. További információk a www.katonaborhaz.hu oldalon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!