A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon Barrique

Fényes Pincészet Cabernet Sauvignon Barrique 2006

Véleményünk szerint

A behízelgő, összetett illatban föld, avar, animalitás, hűvös gyümölcsösség és a hordós érlelés jegyei érezhetők, összhatásában mégis üde és friss. Ízben is kerek, érett, zamatos bor, az illathoz hasonló intenzív kvalitásokkal. Ha kártyázás közben fogyasztjuk, tegyünk tányérra mangalica kolbászkarikákat vagy pástétom szeleteket, esetleg más füstölt húsárut. Komolyabb vacsoraként kínáljunk mellé vadat vagy marhát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-12-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A pincészetünk legnagyobb sikereit e remek fajtával érte el. A Challenge International du vin borversenyen 2004-ben ezüst a (2001-es),2005-ben(2003-as)pedig bronzérmet szereztünk cabernet borunkal.Reméljük ez a 2006-os tétel méltó lesz ezen kimagasló eredmények folytatására.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés (új barrique)

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

borteka.hu, Wine & Feeling, Borkápolna

Fényes Pincészet bemutatása

A pincészet Sopron határában, Fertőrákos és Balf között terül el a Soproni történelmi borvidéken, a Fertő tavat megkerülő kerékpárút mellett. Az osztrák területen megszokottal szemben a magyar területen ez az egyedüli kerékpáros pihenő nyitott borpincével, ahol termelői boreladás mellett üdítő, kávé, szendvics, fagylalt is fogyasztható. A pince fölött kialakított 40-50 főt befogadó borkóstoló helyiségben és az épület előtt kialakított nyitott teraszon borkorcsolya fogyasztása mellett lehet megízlelni a pincészet borkínálatát, élvezve a Fertő tóra nyíló csodálatos kilátást. A pincében lehetőség van szőlészeti és borászati szakmai bemutatóra, valamint a környék idegenforgalmi nevezetességeinek megismerésére idegenvezető segítségével.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!