A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Demján Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon Hordószelekció

Canter Borház Demján Balatonfüred-Csopaki Cabernet Sauvignon Hordószelekció 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illában intenzíven lép fel a hűvös tónusú gyümölcsösség; az áfonya és az eper mellett egyszerre érzünk még mentát és vaníliát. A közepes súlycsoportba sorolható korty textúráját a tanninszerkezet rácsszerűen fogja körbe és tartja meg. Az ízvilág megfelel az illatnak, de a vezető szerkezeti elemként fellépő tanninoknak köszönhetően megfordul a sorrend, és a fűszerek állnak az első helyre, a gyümölcsök pedig szorosan a nyomukban járnak. A lecsengés étcsokoládéval búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13,7 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Legkiválóbb dörgicsei dűlőinkről szüretelt cabernet sauvignon borunk lassú, vigyázó erjedése után 12 hónapig tölgyfahordóban érlelődött, mely után minden egyes hordót külön megkóstolva és osztályozva választottuk ki a szisztéma legszebb tételeit, így csak a szelektáláson legjobbnak bizonyult hordók bora kerülhetett a végleges palackokba. A palackozást követően újabb 12 hónapig érleltük pincénk mélyén, hogy végül egy kivételesen szép arcát mutató, harmonikus, tökéletes érleltségű bor kerülhessen a pohárba. A fajta eleganciája, a balatoni nyarak meleg tónusa és kiemelt dűlőink elemi értékei egy vastag, telt, lehengerlő borélményt nyújtanak, mely csak a valódi csúcs vörösborok sajátja. Demján Sándor indította útjára a Zánkán felépült Canter Borházat, melynek megtervezése és építése során mindent a minőségi borkészítés szempontjainak rendeltek alá. Ennek a szemléletnek köszönhetően egy olyan egyedülálló borászati műhely jött létre, mely a világ borkészítő országaiban megtalálható legfejlettebb és legkiválóbb építészeti és borkészítési technológiák ötvözeteként képes a nagy borstílusok borait specializáltan, külön technológiai vonalon elkészíteni. Legkiválóbb dűlőink legszebb évjárataiból készített hordószelekciók a borászat megálmodója előtt tisztelegve viselik a Demján Pince nevet.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés. A tételt 2013. április 18-án palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincészetnél, Borterasz.

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!