A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Lajvér Borbirtok Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin. Illata intenzív, érett fekete cseresznye és szeder, mazsola, egzotikus fűszerek, feltűnik benne a pszeudo édesség a magas alkoholtartalom miatt. Az illat érettebb, melegebb karaktert ígér, mint amilyet aztán az íz mutat. A kortyban fekete bogyós gyümölcsök, fanyar fekete szederlé, meggy, zöldszilva, szilva, szegfűszeg, étcsoki, keserűcsoki. Hosszú, kitölti a szájat, a tanninok érdesek, a sav közepes. A szőlőfajta felismerhető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-02-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  4200
 • Ár

  2915 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Terméskorlátozással termelt Cabernet sauvignon. Acéltartályos erjesztést követően 14 hónapig első töltésű amerikai tölgyfa hordóban érleltük, majd 22 hónapig palackban pihentettük. Testes mély bordó színű bor, melyben a jól megválasztott szüreti időpont, a gondos feldolgozás és a hordó választás egy igazán karakteres, érett bort eredményezett. Fogyasztás 16-18 °C fokon.

Érlelési információk

tartályos, tölgyfahordós érlelés

Pinceidő

2018

Lajvér Borbirtok bemutatása

A Lajvér Borbirtok a szekszárdi lankák és a Lajvér-patak festői völgyében, egy 26 hektáros szőlőültetvényen terül el, amely egyedülálló teraszunkról páratlan panorámát nyújt. A Lajvér Borbirtok nem csak látványpincészet, hanem csúcsminőségű étterem és magas színvonalú Borhotel is, amely együttesen kínál páratlan helyszínt esküvőkre, céges rendezvényekre vagy baráti összejövetelekre. „Új minőségi kategóriát szeretnénk megteremteni a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözzük a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Tesszük mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy egyre közelebb kerüljünk a tökéletes borhoz.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!