A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Merlot

Juhász Testvérek Pincészete Egri Merlot 2009

Véleményünk szerint

A bor illatában összecsiszolódtak a szőlőből eredő gyümölcsös és a hordós érlelés számlájára írható füstös, fűszeres jegyek. A kortyban az első benyomást a meglepően délceg savak jelentik, amelyek az ízeket a ribizlis, vörös áfonyás, meggyes irányba tolják el. A közepes testtel és sűrűséggel bíró bor felépítésénél fogva könnyen párosítható sokféle fogással a grillezett, sült húsoktól a húsos raguval töltött padlizsánig.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-10-25

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% merlot

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlőről: Az Egri Borvidék több helyen, dűlőben található Merlot ültetvényeinkről való. Szelektált, válogatott, érett szőlőt szüreteltünk le 22 cukor must fokkal. Ezen területek Merlot borait külön-külön kész borként állítottuk elő, majd összeházasítottuk őket, így lett a házasításból a 2009 -es Birtok Merlot borunk. A Juhász testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor. Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes hosszú életű vörösbor. Fogyasztását 18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Fakádas erjesztéssel, kézi hagyományos technikával készült. 18 napig állt a kádakban, utána 1 évig érleltük 225 literes barrique hordókban. A palackozás 2011 februárjában történt, azóta palackban érlelődik.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!