A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonlellei Merlot

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Balatonlellei Merlot 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illatában gusztusos, sötét bogyós gyümölcsösség fogad, amelyet csokoládés asszociációk kísérnek. A kortyban is kifejezőnek hatnak a lédús meggyes, szilvás zamatok. A szerkezet meghatározó elemének az egyenes, a kompozícióba integrálódott tanninok bizonyulnak, amelyeket mennyiségben követnek a savak. Még fiatal érzetű ez a telt testen és ennek megfelelő alkoholtartalmon nyugvó, fűszeres ízeket is felvonultató bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  2500-3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély tónusú bor bogyós és erdei gyümölcsök illatával, melyet kis fűszeresség egészít ki. A hordós karakterek bársonyosan kísérik a bor zamatát és hosszú lecsengést adnak neki.

Érlelési információk

Tartályos érlelés 1 hónap, tölgyfahordós érlelés: 12 hónap 5 hl-es ászokhordóban (magyar tölgy) és másodtöltésű barrique-ban. A palackozás időpontja 2013. december.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Garamvári Szőlőbirtok Vinotékái (Budafok, Balatonlelle, Garay Center 41-es üzlet), CBA Príma

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!