A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Merlot Válogatás

Tóth Ferenc Pincészet Egri Merlot Válogatás 2009

Véleményünk szerint

Gránátszínű bor van a poharunkban. Beleszagolva azt érezzük, hogy a lekváros tónusú, meggyes, cseresznyés, csipkebogyós gyümölcsösséget fűszerek kísérik. A közepes súlycsoportot meghaladó testen nyugvó bor erőteljes fellépését magas alkoholtartalom és jelentős, de beépülő tanninok segítik. Az ízvilág étcsokoládés és fűszeres zamatokat valamit édes hangulatú sötét bogyós gyümölcsösséget helyez a fókuszpontjába. Fejlettséget mutató bor, fogyasztását most ajánljuk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Megjelenésében tiszta, intenzív bíbor-rubinszín jellemzi. Sokat sejtetően, lassan csordogál le a pohár falán. illata komplex: málnaszörp, szamóca, csokoládé váltogatja egymást. Ahogy nyílik, egyfajta likőrösség is érződik benne. íze szintén sokrétű. Az előbbieken túl meggy és édes fűszerek is felsejlenek a zamatok között. Viszkózus, robusztus bor, de nem nehézkes, hiszen finom savai elegánssá teszik. Csersavai intenzívek, de integráltak, a magas alkoholt jól ellensúlyozzák. Lecsengésében is finoman csokoládés. Harmóniája 16-17 fokon a legszebb.

Érlelési információk

A bort tölgyfahordóban érlelték és 2012 decemberében palackozták.

Hol vásárolható meg

Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészet

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!