A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Merlot 5BB

Tüske Pince Szekszárdi Merlot 5BB 2012

Véleményünk szerint

Rubinszínű a bor, amelynek közepes intenzitású illata a gyümölcsösséget állítja a középpontjába, főként az áfonya és a málna ugrik elő belőle. Érdemes időt adni neki, mert jól áll a bornak, ahogy a gyümölcsök mellett a finom fűszeresség is kinyílik a pohárban. Az ízvilág az illat útján halad, segítve a kompozíciót kerek formájának kialakításában a telt testtel, az ennek megfelelő alkohollal és a szerkezetbe épülő tanninokkal együtt. A savak mennyisége elegendő ahhoz, hogy tartást biztosítson a vörösbornak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,6 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Tüske Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Malomoldal egy nyugati kitettségű domboldal. Itt a domb tetején a lekopott löszön kevés a víz, élénk a szél. Az ide telepített ültetvény alanya Berl.xRip. 5BB. Ezen a szőlő később, hosszabb tenyészidővel érik, és kevesebb termést ad. Magasabb sav és alkohol jellemzi, ebből kifolyólag hosszabb érési idő és több fahordó szükséges. Koncentrált, hosszú életű bor.

Érlelési információk

A bor 18 hónapot töltött 1200 literes első töltésű és 500 literes idősebb hordóban, és két hónapot tartályban. A palackozásra 2014 júliusában került sor.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Ősszel kerül forgalomba.

Tüske Pince bemutatása

A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!