A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Pinot Noir

Gál Tibor Pincészet Egri Pinot Noir 2004

Véleményünk szerint

Ebből a szőlőfajtából csak arisztokratákat lehet jól csinálni, persze a legjobb családban is előfordulhat egy-két fekete bárány, hála istennek nem ő az. Illatban visszafogott, bár már ott is beköszön az ízben jobban kibontakozó eper és a mellette megjelenő fekete bogyós gyümölcsök. Igazi eleganciáját mégis savtartalmának köszönheti, amely a fűszeres aromákkal kiegészülve tartást ad a bornak. Kacsához ajánlanánk, különösképpen ha sikerül úgy megsütni, hogy rózsaszín maradjon a közepe.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-02-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

Gál Tibor Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Közepes rubinszínű, bársonyos meleg illatokkal rendelkező bor. Illatában és ízében egyaránt felfedezhető benne a meggy, aszalt szilva, étcsokoládé, pörkölési aromák. Ízében a háttérbe húzódva rálelhetünk a gombás jegyekre is. Szép, elegáns, a nem túl hivalkodó savak szépen támogatják a melegséget árasztó intenzív alkoholt. Nagy potenciállal rendelkezik, öt-tíz év múlva lesz a csúcsán.

Érlelési információk

A bor kisméretű fahordóban érlelődik 12-14 hónapon keresztül, melyet 6 hónapos palackos érlelés követ.

Gál Tibor Pincészet bemutatása

A Gál Tibor Pincészet az Egri Borvidék egyik vezető borászati vállalkozása, fő feladatának tekinti az egri borászati tradíciók újraélesztését a legmodernebb borászati technológiai eszközökkel és eljárásokkal. Célunk az egri és a magyarországi borászat nemzetközi hírnevének elősegítése, az eredeti magyar kultúra kiközvetítése a magyar és nemzetközi piac szereplői felé tüzes, emlékezetes, kiváló minőségű nagytestű vörös és fehérborainkon keresztül, melyre a Gál Tibor márkanév a garancia. A 80 főt befogadó kellemes atmoszférájú kóstoló helységünkben várjuk kedves vendégeinket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!