A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Pinot Noir Rosé

Szászi Pince Badacsonyi Pinot Noir Rosé 2009

Véleményünk szerint

Színtiszta érett eper illat, annyira, hogy még jobban kívánja az ember miatta a nyarat. A kortyot lenyelve a ropogós savak jelentik az első benyomást, de mellettük észrevehető többféle piros bogyós gyümölcs és egy kevés levendula is. A bor friss érzetét emeli a könnyed, szinte törékeny test. Tálaljuk csirkéből készített rablóhússal úgy, hogy a pálcikára ne felejtsünk sok lédús zöldséget sem felszúrni, vagy üljünk ki vele és néhány jó baráttal a teraszra.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  700
 • Ár

  1650 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Szászi Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Templomdombi-dűlőből, 2000-ben telepített D-DK-i ültetvényből, ahol a reggeli harmat korán felszáll, egészséges, ökológiai termesztésű szőlőből kivéreztetett színmust reduktív borként kerül palackozásra. Lazacszínű, ribiszkés, enyhén vadszamócás illatú. Ízében gazdagon gyümölcsös, a piros gyümölcsök húsával, friss savakkal. 12 fokon ajánljuk fogyasztani. Beszélgetéshez, szárnyasokhoz, könnyű bárányremekekhez, tengeri étkekhez.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelést kapott.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Szászi-pince Hegymagas, Várpince Szigliget, Borfalu vinothékák, Karafa Borkereskedés, Wekerle telep Borvirág Borszaküzlet, Pomodoro Étterem

Szászi Pince bemutatása

A teljes termőterület ökológiai gazdálkodással művelt, bioszőlő ültetvény. A 20 ha termőterület kiszolgálására alkalmas pince 2 pneumatikus préssel, hűtött érlelőtérrel, az adott szüret igényeinek megfelelő erjesztéssel, készárúraktárral. szőlőlé üzem pasztörizáló berendezéssel, palackozóval és bag in box rendszerrel. 2015 évben telepített ültetvényeink: Cabernet franc, Cserszegi Fűszeres, Zenit, Pinot noir termése 4 év múlva kóstolható.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!