A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Várvédő

Tóth Ferenc Pincészet Egri Várvédő 2009

Véleményünk szerint

A bor érettségére utal a perem gránát színárnyalata, és az intenzíven fellépő illat karakteréből is erre következtethetünk. Főként a bőrös, avaros, földes, borsos jegyek uralják az érlelt illatvilágot. Kóstoláskor integrált szerkezettel találkozunk: a test súlya a közepest meghaladja, és mindez igaz az alkoholtartalomra is. A közepes mennyiségű sav és tannin szintén beépül a kompozícióba. Az ízvilágot a fűszeres, szilvás, csokoládés asszociációk építik fel. Kerek kontúrokkal bíró, fejlett tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,6 %
 • Palackmennyiség

  5500
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  55% cabernet franc
  40% cabernet sauvignon
  5% merlot

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az alapfajták kb. 16−18 hónapot álltak részben ászok- és részben tölgyfa hordókban. A legjobb tételek házasítása után 3 hónapot érlelődtek, aztán lett palackozva. Palackozás után még fél évig érleltük. Mély rubinszín, izgalmas, fűszeres, érett, gyümölcsös illat jellemzi. Telt, krémes, zamatos ízekkel egyetemben. Bársonyos bor, jó arányokkal, gazdag ízvilággal.

Érlelési információk

A bort tölgyfa hordóban érlelték, a palackozásra 2012 májusában került sor.

Hol vásárolható meg

Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!