A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Sauvignon Blanc

Etyeki Kúria Borgazdaság Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2011

Véleményünk szerint

Izgalmas, vibráló karakterét annak ellenére megtartja a bor, hogy közben érettség is sugárzik belőle. A mangónak és a csalánnak, így a dús gyümölcsösségnek és a pikáns vegetális jegyeknek ilyen egységben történő egyidejű megjelenítésére kevés más fajta képes. A kortyot a feszes savak által létrehozott lendület és az ezekhez társuló fűszeres, citrusos aromák határozzák meg. Ruccola- és csicsókaágyon tálalt sült fetasajtot kínálnánk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  2400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Etyeki Kúria Borgazdaság borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Zöld fű illata keveredik grépfrúttal és bodzával, szájban lédús gyümölcsösség, telt, testes bor, friss savakkal. Erőteljes, mégis elegáns, hosszú, meggyőző lecsengéssel. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, kíméletes hűtött préselés után 50% alacsony hőfokon, reduktív eljárással, fémtartályban, 50% pedig 20 hl-es nagy magyar tölgyfa hordóban erjedt. Három hónapig finom seprőn érlelődött. Ajánlott: aperitifként, hideg és meleg előételekhez, könnyű fehér húsokhoz, zöldségekhez, pisztránghoz, süllőhöz és tengeri halakhoz.

Érlelési információk

50%-ban tartályos, 50%-ban 2000 literes, nagy tölgyfa hordóban történő érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!