A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Sauvignon Blanc

Etyeki Kúria Sauvignon Blanc, 2011

Etyeki Kúria Borgazdaság

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  2400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Izgalmas, vibráló karakterét annak ellenére megtartja a bor, hogy közben érettség is sugárzik belőle. A mangónak és a csalánnak, így a dús gyümölcsösségnek és a pikáns vegetális jegyeknek ilyen egységben történő egyidejű megjelenítésére kevés más fajta képes. A kortyot a feszes savak által létrehozott lendület és az ezekhez társuló fűszeres, citrusos aromák határozzák meg. Ruccola- és csicsókaágyon tálalt sült fetasajtot kínálnánk hozzá.

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

A pincészet borbemutatása

Zöld fű illata keveredik grépfrúttal és bodzával, szájban lédús gyümölcsösség, telt, testes bor, friss savakkal. Erőteljes, mégis elegáns, hosszú, meggyőző lecsengéssel. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, kíméletes hűtött préselés után 50% alacsony hőfokon, reduktív eljárással, fémtartályban, 50% pedig 20 hl-es nagy magyar tölgyfa hordóban erjedt. Három hónapig finom seprőn érlelődött. Ajánlott: aperitifként, hideg és meleg előételekhez, könnyű fehér húsokhoz, zöldségekhez, pisztránghoz, süllőhöz és tengeri halakhoz.

Érlelési információk

50%-ban tartályos, 50%-ban 2000 literes, nagy tölgyfa hordóban történő érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!