A pincészet borbemutatása
Zöld fű illata keveredik grépfrúttal és bodzával, szájban lédús gyümölcsösség, telt, testes bor, friss savakkal. Erőteljes, mégis elegáns, hosszú, meggyőző lecsengéssel. Vinifikáció: több lépcsős szelektív kézi szüret, kíméletes hűtött préselés után 50% alacsony hőfokon, reduktív eljárással, fémtartályban, 50% pedig 20 hl-es nagy magyar tölgyfa hordóban erjedt. Három hónapig finom seprőn érlelődött. Ajánlott: aperitifként, hideg és meleg előételekhez, könnyű fehér húsokhoz, zöldségekhez, pisztránghoz, süllőhöz és tengeri halakhoz.
Érlelési információk50%-ban tartályos, 50%-ban 2000 literes, nagy tölgyfa hordóban történő érlelés. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása
A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.