A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Sauvignon Blanc

Tarjányi Pince Egri Sauvignon Blanc 2012

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illatának szellőztetésre van szüksége, illata később vegetális, füves, csalános jegyeket mutat fel visszafogott intenzitással. Kóstoláskor úgy érezzük, a bor struktúráját a korty elején a savak, a korty második felében és a lecsengésben pedig a test és az alkohol határozza meg. Ízvilágát fűszeres, citrusos, enyhén kesernyés zamatok építik fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Tipikus fajtajelleges illat, bodza, széna, macskagyökér, sok gyümölcs. Ezt a bort a Jóisten jókedvében teremtette, olyan sokféle étel mellé el lehet képzelni. Persze először önállóan kell egy üveggel meginni belőle, utána jöhetnek az ételek. A címke sztorija: A pincemacskák bora. Mindjárt három is ólálkodott a hordó körül. A 2011-es Sauvignon atipikus volt, ezért került a címkére a repülő macska (amiből, lássuk be, nem sok van). A 2012-es pedig abszolút tipikus, ezért a sok cica-mica. Miért nem vakond, nyúl vagy ló van a címkén, hanem macskák? Ha nem tudod, akkor nézz utána a tipikus sauvignon blanc-jegyeknek!

Érlelési információk

Hét hónap tölgyfa hordós és három hónap palackos érlelés.

Pinceidő

Azonnal fogyasztható.

Hol vásárolható meg

Dionysos Budapest, Dionysos Budaörs, VinoWonka Budapest, Colour Wine World Budapest, Szent István Borszaküzlet Budapest, Édes Érzés Budapest, Bikavér Borház Eger, Borknultúra Fót, BorMánia Borszaküzlet Dunakeszi, Vinifera Kézműves Borház Szeged

Tarjányi Pince bemutatása

A Tarjányi Pince Eger egyik legújabb, és legmodernebb technológiával rendelkező kispincészete. Készítünk vörös-, és fehérborokat, illetve egyetlen magyar kispinceként - saját tervezésű technológiával készült - habzó-, és gyöngyöző borokat is. Borainkkal nem a nagy mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk, amit bizonyít a sok fényesen csillogó érem, melyeket a 2011, 2012-es évben megrendezett borversenyeken nyertünk. A verseny eredmények büszkeséggel töltenek el bennünket, de akkor vagyunk a legboldogabbak, ha megkóstolod a borainkat, és te magad mondod el a véleményt róluk. Nagy szeretettel várunk a pincészetünkbe is, ahol kemence, a pince előtt szőlőlugas és a nagy diófa alatt a Naplemente Néző Pad vár. Jól hangzik! Nem igaz?


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!