A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint

H2 Pince Furmint 2013

Véleményünk szerint

Mélysárga színárnyalattal köszönt a bor. Illatában a szín adta elképzelésnek megfelelően a méz jelenik meg elsőként, majd ahogy levegőt kap, egyre több sárga húsú gyümölcs szabadul fel. A korty élénkségét az adja, hogy az illattal párhuzamos, trópusi gyümölcsös aromatika mellett markáns savgerinc érezhető. Az ízvilág és a savak erőteljes karaktere mellett a jelentős test beépül a kompozícióba, a magas alkoholtartalom jelenléte a lecsengésben érezhető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-15

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  650
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A Horváth család nagyrédei Sárosberek dűlőben található 30 éves tőkéin termett furmint szőlőből készült bor. A 2013 október közepén szüretelt szőlő a meleg ősznek köszönhetően magas érettségi fokot tudott elérni, töppedt, aszúsodott szemekkel gazdag fürtöket szüreteltünk. A lebogyózott, darált termés 1 napig héjon ázott, majd a szerény préselést követően acél tartályban érte el jelenlegi állapotát. Mérnöki megfogalmazásban: "Projekt: egy különleges Furmint '13 Kiindulási alapértékek: Mátrai borvidék, Nagyréde Sárosberek dűlő, Észak-keleti kitettség, altalaj Pannon-tengeri üledék, feltalaj humuszos erdőtalaj, 25 éves Furmint ültetvény, aszúsodott fürtök, Szüret: október 13, mustfok 21,2. Feldolgozás: Zúzás és áztatás 24 óra, Kíméletes préselés, acéltartályos erjedés 4 hónap, fejtés és derítés. Eredmény: gazdagon gyümölcsös, zamatos savakkal, kedves és játékos egyszerre Mátrai és nagyon Furmint!"

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014 februárjában palackozva.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

H2 Pince bemutatása

A H2 Pince egy kis családi pincészet a Mátraalján, Nagyrédén, jelenleg 1,55 hektárt kezelünk. A 2013-as évben furmint és kékfrankos szőlőt szüreteltünk, átalakítást követően hárslevelűt fogunk szüretelni 2015-től, kadarkát telepítés után 2018-tól. A pincében a borkészítés során minimális beavatkozásra törekszünk, ugyanakkor tagadhatatlan a mérnöki jelenléti a műveletekben. Célunk megmutatni a Mátrai Borvidék legszebb arcát hagyományos szőlőfajtákkal és borkészítési eljárásokkal, tisztelettel a történelmi borvidék felé, sok szeretettel a borkedvelőknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!