A pincészet borbemutatása
Harmadik évjárata a 2011-ben megkezdett sorozatnak. Sikerült bővíteni az integrációt, és két új dűlőből is tudtunk vásárolni furmintot. A borászati technológia semmiben sem tér el a megelőző évjáratokban alkalmazottaktól, maradt továbbra is 100% tartályos erjesztés, természetes élesztőjével indult az erjedés és nem alkalmaztunk almasav bontást. Bár az évjárat határozottabb savakat hozott, mint az előző kettő, ezek nem bántóak, sőt a bor a korábbi évjáratoknál jobban tudja bemutatni Mádot, mint termőhelyet. Szerkezete miatt azonban több időt kellett pihentetni palackozás után. Száraz fehérbor, mely termőhelyének, a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőivel körülvett Mád településnek a nevét viseli. A területre jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő, furmint szőlőfajtából acéltartályos erjesztéssel készített bor. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza.
Érlelési információkTartályos erjesztés, friss palackozás |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Első Mádi Borház, Gusteau Kulináris Élményműhely, hipermarketek