A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Első

Tokaj Montium Furmint Első 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatában intenzíven lépnek fel a mézes, birses, fügés, csemegekukoricás aromák, érett alapanyagra utalva. Kóstoláskor egy telt testtel és ennek megfelelő alkoholtartalommal bíró borral találkozunk, a savak mennyisége a vezető szerkezeti elemeknél visszafogottabbnak hat, de élettel tölti meg a kompozíciót. Az ízvilágban visszatérnek az illat mézes, őszibarackos jegyei, amelyeket mineralitás egészít ki. Kerek kontúrokkal bíró, de arányos tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  331
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Tokaj Montium borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A legyesbényei Barna-dűlőben lévő idősebb (35 éves) ültetvényünkről szüreteltük, csak az érett, boritiszmentes, egészséges szőlőfürtök kerültek feldolgozásra. Az egy napig ülepített mustot acéltartályba fejtettük, ahol saját élesztői által indult meg erjedni. Tartályban érlelődött, míg 2014 júliusában palackba nem zártuk. A 2013-as „Furmint Első” az első bor, amit pincészetünk készített, mind tartalmában, mind megjelenésében igyekeztünk kiemelni a 2013-as évjáratunk többi bora közül.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014. július 17-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Jelenleg pincészet, www.montium.hu honlapról.

Tokaj Montium bemutatása

A Tokaji borvidék délnyugati csücskében, Legyesbényén is megvan minden ami a jó Tokajihoz kell, vulkáni talaj, tökéletes klíma az aszúnak, kiváló szőlő a déli fekvésű Barna dűlőben. Megvan szeretetünk a szőlőhöz, a borhoz és az érdeklődő vendégekhez! Figyeljük, hogyan fejlődik a termés, hogyan érlelődik a bor. Hagyjuk, hogy megmutassák a termőterületünk sajátosságait, különlegességét. Ha szükség van ránk, tesszük amit szívünk és tudásunk diktál!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!