A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Birtok Bor

Tokaj Montium Birtok Bor 2013

Véleményünk szerint

A zöldessárga színű bor illata közepes intenzitással mutatja gyümölcsös jegyeit. A kortyot az elsőként megjelenő élénk savak és citrusos, zöld almás aromák kettőse dinamikussá teszi, majd a második felében és a lecsengésben ezek inkább átadják a helyüket a maradék cukor és a barackos, mangós gyümölcsösség által létrehozott kerek érzetnek. Közepes testtel és alkoholérzettel bíró, üde kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  528
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Tokaj Montium borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A legyesbényei Barna-dűlőben lévő 8 éve telepített furmintültetvényünk adja ennek a bornak a 80%-át. A maradék 20% szintén a Barna-dűlőben lévő, de 35 éves ültetvényünk termése. Egy időben szüreteltük, csak az egészséges, érett botritiszmentes fürtök kerültek feldolgozásra. A 24 órán át ülepített mustot acéltartályba fejtettük, és saját élesztői által indult meg az erjedés, és ebben is érlelődött, míg palackba nem került.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték, majd 2014. július 17-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Jelenleg pincészet, www.montium.hu honlapról.

Tokaj Montium bemutatása

A Tokaji borvidék délnyugati csücskében, Legyesbényén is megvan minden ami a jó Tokajihoz kell, vulkáni talaj, tökéletes klíma az aszúnak, kiváló szőlő a déli fekvésű Barna dűlőben. Megvan szeretetünk a szőlőhöz, a borhoz és az érdeklődő vendégekhez! Figyeljük, hogyan fejlődik a termés, hogyan érlelődik a bor. Hagyjuk, hogy megmutassák a termőterületünk sajátosságait, különlegességét. Ha szükség van ránk, tesszük amit szívünk és tudásunk diktál!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!