A pincészet borbemutatása
"Érdekes édes fűszeres illat, a háttérben ásványokkal. Kóstolva vibráló karakter, aszalt őszibarack és méz, narancshéj és keleti fűszerek. A lecsengésben aszalt gyümölcsök és mediterrán citrusok. Friss, üde tétel." (Borigo) Alkohol 9,7%, cukor 109 g/l, sav 10 g/l
Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Pinceidő20 év |
Hol vásárolható meg
Culinaris, Magyar Borok Háza, Arany Kaviár, Kézműves Borok Háza
Barta Pince bemutatása
2003-ban alakult a cég az egyik legnagyobb preztizsű hegyaljai dűlő, az Öreg Király (vagy Nagy Király) dűlő feltámasztására. A Király hegy oldalában elhelyezkedő meredek és keskeny teraszok újjá építése és betelepítése 3 évig folyt. Az embert próbáló munka eredményeként ismét régi fényében tündököl Tokaj Hegyalja egyik legértékesebb szőlő területe. Az 50 évig pihentetett talaj megóvása érdekében a területen organikus gazdálkodás folyik. A borkészítés a Mád központjában elhelyezkedő XVI. századi eredetű Rákóczi kúriában történik. A méter vastag kőfalakból álló műemlék kúria földszintjén a borászat fogadó helyiségei, kóstoló helyiség, borbolt és birtokkonyha lesznek megtalálhatók. (Várhatóan 2011 nyarára.) A borászat a lehető legtermészetesebb módon készíti borait a történelmi környezetben olyan szőlőterületről, amely Tokaj 17-18 századi fénykorában egyike volt a legnagyobb becsben tartott területeknek.