A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Késői Szüret

Barta Pince Furmint Késői Szüret 2010

Véleményünk szerint

A bor illatának első hullámát tömény birsalmasajtos, mézes, almás jegyek alkotják, ezek tetőpontja után pedig fűszeresség tölti meg a poharat. Az érett tónusú ízek határozzák meg a kortyot is, amelyet a savak fiatalossá tesznek. Az integráció jegyében e szerkezeti elem egységet alkot az ízvilággal, nem csak ácsorog mellette. A lecsengést zöld alma és citrusok frissítik. A lágyabb tónusú illat után a korty különösen élettelinek hat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  9.7 %
 • Palackmennyiség

  3700
 • Ár

  5990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Barta Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

"Érdekes édes fűszeres illat, a háttérben ásványokkal. Kóstolva vibráló karakter, aszalt őszibarack és méz, narancshéj és keleti fűszerek. A lecsengésben aszalt gyümölcsök és mediterrán citrusok. Friss, üde tétel." (Borigo) Alkohol 9,7%, cukor 109 g/l, sav 10 g/l

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

20 év

Hol vásárolható meg

Culinaris, Magyar Borok Háza, Arany Kaviár, Kézműves Borok Háza

Barta Pince bemutatása

2003-ban alakult a cég az egyik legnagyobb preztizsű hegyaljai dűlő, az Öreg Király (vagy Nagy Király) dűlő feltámasztására. A Király hegy oldalában elhelyezkedő meredek és keskeny teraszok újjá építése és betelepítése 3 évig folyt. Az embert próbáló munka eredményeként ismét régi fényében tündököl Tokaj Hegyalja egyik legértékesebb szőlő területe. Az 50 évig pihentetett talaj megóvása érdekében a területen organikus gazdálkodás folyik. A borkészítés a Mád központjában elhelyezkedő XVI. századi eredetű Rákóczi kúriában történik. A méter vastag kőfalakból álló műemlék kúria földszintjén a borászat fogadó helyiségei, kóstoló helyiség, borbolt és birtokkonyha lesznek megtalálhatók. (Várhatóan 2011 nyarára.) A borászat a lehető legtermészetesebb módon készíti borait a történelmi környezetben olyan szőlőterületről, amely Tokaj 17-18 századi fénykorában egyike volt a legnagyobb becsben tartott területeknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!