A pincészet borbemutatása
Termőhelye jellegzetes ásványos karakterét megmutató, még friss, ropogós savakkal bíró, körtés- zöldalmás jegyeket mutató ízvilág. Furmintra jellemzően zárkózott, későbbiekben megnyíló illatjegyek. Fél hektáros területről származik a bor (Padi hegy), erősen köves, ásványi anyagban gazdag terület. A hozammennyiség 1kg/tőke.
Érlelési információk9 hó tölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2014.07. |
Pinceidő2020-ig |
Jakab Pince bemutatása
Egy mini borászat Tokaj-hegyalján, modern szemlélettel, kézműves borokkal. A területek Padi-hegyen, illetve Rány dűlőben találhatók, összesen kb. 2 hektár nagyságban, melyből évente 2000 palack bor készül. Elsődleges cél a dűlő jellegzetességét megmutató, ásványos, jó savszerkezetű és egyensúlyú száraz borok készítése minél természetesebb módon. Teljes érettségben kerülnek az egészséges fürtök feldolgozásra, majd a borok palackozás előtt egy évet érlelődnek fahordóban.