A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Furmint Öreg Király dűlő

Barta Pince Furmint Öreg Király dűlő 2011

Véleményünk szerint

A telt illat előbb kenyérhéjra, pörkölt zsemlemorzsára, zölddióra, dohányra emlékeztet minket, majd ahogy a levegő jobban átjárja a bort, érett, sárga húsú gyümölcsösség teszi teljessé a képet. A nagyobb súlycsoporthoz tartozik; a melegséget adó alkoholérzet, a dús aromatár, a maradék cukor folytán az évjáratra jellemző kerekség határozza meg a kortyot. A savak képesek a borban tomboló erő visszafogására, kordában tartására. Hosszú lecsengése tüzes és ásványos.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.8 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  5990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Barta Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Világos aranysárga szín. Illata ásványos, nagyon, mellette nektarin és lédús körte kelleti magát. Kóstolva száraz, finoman sós, savai elevenek, teste kidolgozottan izmos. Ízében a dűlő változatos vulkáni kövei és szaftos gyümölcsök köszönnek vissza. A korty teli élettel, úgy vibrál, mint egy szilaj csikó. Komoly potenciállal rendelkező bor. 13-14 Celsius-fokon fogyasztva halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, illetve sertéssült mellé ajánlom kísérőként e kézműves borremeket! (Kovács Antal) Alkohol 13,8%, cukor 3,8 g/l, sav 6,2 g/l

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

IFDT, pincearon.hu, Culinaris, Gerlóczy Kávéház, Borkonyha, Borssó, Tom George, Arany Kaviár, Magyar Borok Háza

Barta Pince bemutatása

2003-ban alakult a cég az egyik legnagyobb preztizsű hegyaljai dűlő, az Öreg Király (vagy Nagy Király) dűlő feltámasztására. A Király hegy oldalában elhelyezkedő meredek és keskeny teraszok újjá építése és betelepítése 3 évig folyt. Az embert próbáló munka eredményeként ismét régi fényében tündököl Tokaj Hegyalja egyik legértékesebb szőlő területe. Az 50 évig pihentetett talaj megóvása érdekében a területen organikus gazdálkodás folyik. A borkészítés a Mád központjában elhelyezkedő XVI. századi eredetű Rákóczi kúriában történik. A méter vastag kőfalakból álló műemlék kúria földszintjén a borászat fogadó helyiségei, kóstoló helyiség, borbolt és birtokkonyha lesznek megtalálhatók. (Várhatóan 2011 nyarára.) A borászat a lehető legtermészetesebb módon készíti borait a történelmi környezetben olyan szőlőterületről, amely Tokaj 17-18 századi fénykorában egyike volt a legnagyobb becsben tartott területeknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!