A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gallay Zweigelt Rosé

Gallay Kézműves Pince Gallay Zweigelt Rosé 2012

Véleményünk szerint

A nyitás után a bor kissé fülledt, levegőztetésre van szüksége, idővel azonban feltárja bogyós gyümölcsökre emlékeztető aromáit, amelyek nem korlátozódnak az illatra, az ízben is visszatérnek. Tartalmasabb rozé, amelyben ugyanakkor a közepes mennyiségű savak a bor tartásáról is gondoskodnak. Könnyen fogyasztható tétel, akár magában is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Bükk
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zweigelt

A pincészet borbemutatása

A szőlő a Miskolchoz tartozó Lippa alatti dűlő termése. Októberi szüret, hosszú 8 órás áztatás majd spontán erjesztés helyi élesztővel. A bor vastag, mélyebb színű. Nem tipikus rozé, inkább silleres tulajdonságai vannak. (alacsony fogyasztási hőmérsékleten a bor nagyon zárt) javasolt 13-16 celsius fokon fogyasztani és előtte szellőztetni!

Érlelési információk

8 hónapos tartályos érlelés.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

pince, Kadarka borbár, galéria 12, Bodrogi Kúria

Gallay Kézműves Pince bemutatása

1995 környékén vásároltuk első fél hektár szőlőnket majd évről évre növekedett a birtokunk mérete, ami jelenleg 10 ha. 2002-ben borász iskolát végeztem, majd beiratkoztam 2004-ben a gyöngyösi főiskola szőlész-borász mérnök képzésére. 2006-ban a vizsgáim után két hónapot töltöttem Kaliforniában majd 2008-ban a diploma megszerzése után másfél évet dolgoztam a Napa völgyben. Innen egyenesen a sárospataki Pajzos pincéhez kerültem szőlészeti és borászati vezetőnek. 2012-ben indítottam saját pincénket, ahol a bükki borvidék és a Miskolc, Mályi és Nyékládháza határában fekvő területeinkről termelt borok bemutatása a cél. Fajtáink zenit (5 ha), pinot blanc (3 ha) a nyékládházi Pittyén dűlőben, a zweigelt (2 ha) a Mályi Zúgó illetve a miskolci Lippa alatti dűlőben helyezkednek el. Jelenleg Egerben a Kovács Nimród borászat főborászi teendőit látom el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!