A pincészet borbemutatása
A szőlő a Miskolchoz tartozó Lippa alatti dűlő termése. Októberi szüret, hosszú 8 órás áztatás majd spontán erjesztés helyi élesztővel. A bor vastag, mélyebb színű. Nem tipikus rozé, inkább silleres tulajdonságai vannak. (alacsony fogyasztási hőmérsékleten a bor nagyon zárt) javasolt 13-16 celsius fokon fogyasztani és előtte szellőztetni!
Érlelési információk8 hónapos tartályos érlelés. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
pince, Kadarka borbár, galéria 12, Bodrogi Kúria
Gallay Kézműves Pince bemutatása
1995 környékén vásároltuk első fél hektár szőlőnket majd évről évre növekedett a birtokunk mérete, ami jelenleg 10 ha. 2002-ben borász iskolát végeztem, majd beiratkoztam 2004-ben a gyöngyösi főiskola szőlész-borász mérnök képzésére. 2006-ban a vizsgáim után két hónapot töltöttem Kaliforniában majd 2008-ban a diploma megszerzése után másfél évet dolgoztam a Napa völgyben. Innen egyenesen a sárospataki Pajzos pincéhez kerültem szőlészeti és borászati vezetőnek. 2012-ben indítottam saját pincénket, ahol a bükki borvidék és a Miskolc, Mályi és Nyékládháza határában fekvő területeinkről termelt borok bemutatása a cél. Fajtáink zenit (5 ha), pinot blanc (3 ha) a nyékládházi Pittyén dűlőben, a zweigelt (2 ha) a Mályi Zúgó illetve a miskolci Lippa alatti dűlőben helyezkednek el. Jelenleg Egerben a Kovács Nimród borászat főborászi teendőit látom el.