A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Generosa

Frittmann Pincészet Generosa 2011

Véleményünk szerint

A bor illata a közepesnél visszafogottabb intenzitású, és elsősorban érett, déligyümölcsös jegyeket vonultat fel. A korty összhatásában kerek, amit a közepes test, az évjáratnak megfelelően enyhén tüzes alkoholézet és lágyabb savak formálnak. A trópusi gyümölcsök itt is finoman jelennek meg, kellemessé téve a bor kortyolgatását bármelyik hétköznap estén, friss krémsajt vagy egy zöld fűszerekkel ízesített omlett társaságában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-12-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  1300-1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% generosa

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Újgenerációs bor. A hibridanyag felszaporítását 1976-tól Hajdu Edit munkatársaival végezte Kecskemét-Miklóstelepen. A fajta az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből született. Nevéből eredően (generosa olasz szó, magyarul: nagylelkű, bőkezű, bőséges) jó termőképességű, kiegyensúlyozott fajta, kellemes savtartalommal és minerális jegyekkel. Célunk, hogy magyar fajtáról lévén szó, önállóan is ismertséget szerezzen, és mint hungarikum, öregbítse a kiváló magyar fajták hírét.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás, tartályos érlelés. A bort 2012 júliusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Raiker

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!