A pincészet borbemutatása
Újgenerációs bor. A hibridanyag felszaporítását 1976-tól Hajdu Edit munkatársaival végezte Kecskemét-Miklóstelepen. A fajta az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből született. Nevéből eredően (generosa olasz szó, magyarul: nagylelkű, bőkezű, bőséges) jó termőképességű, kiegyensúlyozott fajta, kellemes savtartalommal és minerális jegyekkel. Célunk, hogy magyar fajtáról lévén szó, önállóan is ismertséget szerezzen, és mint hungarikum, öregbítse a kiváló magyar fajták hírét.
Érlelési információkReduktív feldolgozás, tartályos érlelés. A bort 2012 júliusában palackozták. |
Hol vásárolható meg
Raiker
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.