A pincészet borbemutatása
Ezerjó fajtából készült tradicionális erjesztésű pezsgő. Soltvadkert egyik jellegzetes fajtája, mely a 2014-es évjárattól kezdve megkapta az eredetvédelmet. Idősebb ültetvényeken (átlag 35 év) van termelve, melyek meszes talajon találhatók. A 2013-as évben szüreteltük, amely egy kifejezetten jó év volt az Ezerjó fajtára. Az alapbor szüretelésénél az ültetvény terhelését, a szüret időpontját úgy határozzuk meg, hogy az legjobban szolgálja a pezsgőkészítés követelményeit. A megfelelő terméskorlátozással üde gyümölcsös ugyanakkor nagy szárazanyaggal rendelkező alapbort készítettünk. A pezsgő erjesztése hagyományosan, palackban történt. 1 évig volt seprő ágyon érlelve. 9g maradék cukrot tartalmaz. Elegáns savakkal rendelkezik, ízében is a gyümölcsösség dominál, a háttérben krémes jegyekkel.
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.