A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gold Ezerjó Brut

Gold Ezerjó Brut, 2013

Frittmann Pincészet

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata visszafogott, benne sárga virágok, hárs, nyári alma. A korty ízjegyei is visszafogottak, megjelennek benne az illat által ígért késő nyári jegyek. A buborékok krémesnek hatnak, elegáns a korty, de sajnos nagyon gyorsan eltűnik a nyelvről. Összességében szépen elkészített pezsgő.

A kóstolás dátuma: 2016-06-07

A pincészet borbemutatása

Ezerjó fajtából készült tradicionális erjesztésű pezsgő. Soltvadkert egyik jellegzetes fajtája, mely a 2014-es évjárattól kezdve megkapta az eredetvédelmet. Idősebb ültetvényeken (átlag 35 év) van termelve, melyek meszes talajon találhatók. A 2013-as évben szüreteltük, amely egy kifejezetten jó év volt az Ezerjó fajtára. Az alapbor szüretelésénél az ültetvény terhelését, a szüret időpontját úgy határozzuk meg, hogy az legjobban szolgálja a pezsgőkészítés követelményeit. A megfelelő terméskorlátozással üde gyümölcsös ugyanakkor nagy szárazanyaggal rendelkező alapbort készítettünk. A pezsgő erjesztése hagyományosan, palackban történt. 1 évig volt seprő ágyon érlelve. 9g maradék cukrot tartalmaz. Elegáns savakkal rendelkezik, ízében is a gyümölcsösség dominál, a háttérben krémes jegyekkel.

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!