A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gold Ezerjó Brut

Frittmann Pincészet Gold Ezerjó Brut 2013

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata visszafogott, benne sárga virágok, hárs, nyári alma. A korty ízjegyei is visszafogottak, megjelennek benne az illat által ígért késő nyári jegyek. A buborékok krémesnek hatnak, elegáns a korty, de sajnos nagyon gyorsan eltűnik a nyelvről. Összességében szépen elkészített pezsgő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ezerjó fajtából készült tradicionális erjesztésű pezsgő. Soltvadkert egyik jellegzetes fajtája, mely a 2014-es évjárattól kezdve megkapta az eredetvédelmet. Idősebb ültetvényeken (átlag 35 év) van termelve, melyek meszes talajon találhatók. A 2013-as évben szüreteltük, amely egy kifejezetten jó év volt az Ezerjó fajtára. Az alapbor szüretelésénél az ültetvény terhelését, a szüret időpontját úgy határozzuk meg, hogy az legjobban szolgálja a pezsgőkészítés követelményeit. A megfelelő terméskorlátozással üde gyümölcsös ugyanakkor nagy szárazanyaggal rendelkező alapbort készítettünk. A pezsgő erjesztése hagyományosan, palackban történt. 1 évig volt seprő ágyon érlelve. 9g maradék cukrot tartalmaz. Elegáns savakkal rendelkezik, ízében is a gyümölcsösség dominál, a háttérben krémes jegyekkel.

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!