A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

Frittmann Pincészet Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illat a gyümölcsösséget helyezi a középpontjába, mind a mi klímánkon termő, mind a trópusok sárga húsú gyümölcseit felvonultatva, a citrusok és a füvesség mellett. A korty a könnyed súlycsoport testesebb tételei közé sorolható, teltségének érzetéhez a mangós, sárgadinnyés aromák is hozzájárulnak, mindezeket pedig fűszerek és bodza kíséri. A kompozícióhoz illően alacsony az alkohol, a savak mennyisége közepes érzetű, jellegükben játékosak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  5300
 • Ár

  1100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Frittmann Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A borban elsődlegesen a sauvignonra jellemző bodzás illatjegyek tűnnek fel, de emellett megjelenek zöldes, fűre emlékeztető jegyek. Testesebb, komplex ízvilágú bor, képes rendkívüli illatintenzitást felmutatni, határozott savak jellemzik.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Frittmann Borászat, Raiker, Selection.hu

Frittmann Pincészet bemutatása

"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!