A pincészet borbemutatása
A borban elsődlegesen a sauvignonra jellemző bodzás illatjegyek tűnnek fel, de emellett megjelenek zöldes, fűre emlékeztető jegyek. Testesebb, komplex ízvilágú bor, képes rendkívüli illatintenzitást felmutatni, határozott savak jellemzik.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
Frittmann Borászat, Raiker, Selection.hu
Frittmann Pincészet bemutatása
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozásban Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készülnek. A Frittmann testvérek mellett, az egész család szerepet vállal a szőlész, borász, kereskedelmi tevékenységben. Ezen a magyarországi legnagyobb borvidéken már a szüleink nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el a hagyományoktol jelenleg mindannyian a pincészet életének szerves részét képezik.