A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Grüner Veltliner Federspiel Kollmitz

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Kollmitz 2013

Véleményünk szerint

Szalmasárga színű a poharunkban lévő bor. A friss tónusú illat elsősorban fehér húsú gyümölcsös jegyeket mutat, amelyek idővel mangónak és ananásznak adják át a porondot. Kóstoláskor érezzük, hogy a bor egy alacsony alkoholtartalmú, könnyed testű kompozíción nyugszik, amelynek az élénk, húsos savak szabnak irányt. Az ízvilágban a dinamikus felépítésnek hála inkább a citrusos, zöld fűszeres, olajos magvas asszociációk válnak meghatározóvá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Alsó-Ausztria
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  12 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% zöld veltelini

A pincészet borbemutatása

A Kollmitz-dűlő Wachau borvidékén belül Joching település határában található. Az első feljegyzés ezzel a területtel kapcsolatban 1151-ből származik, amikor Cholmunznak nevezték. A termőtáj különlegessége, hogy a tőkék olyan fekvésben húzódnak, amelyet a mély lösz talajban kifejezetten ezért vájtak ki. A zöld veltelini jól érzi magát ezen a nagy magasságú, löszös és palás talajú dűlőben és fűszerek, elegáns borokat ad. A Kollmitz körülbelül 130 méterrel fekszik a Duna szintje fölött.

Érlelési információk

A bort hőmérséklet kontrollált körülmények között erjesztették acéltartályban. Palackozás előtt a bort több hétig érlelték finom seprőn.

Pinceidő

2-3 év

Domäne Wachau bemutatása

A Domäne Wachau, amelyet Roman Horvath Master of Wine és Heinz Frischengruber borász vezet, mára Wachau leginkább innovatív, vezető borászataként ismert. A Singerriedel, az Achleiten, a Kellerberg és a Loibenberg csak néhány azon dűlők közül, amelyek termése önállóan kerül palackba. A Vinea Wachau Nobilis Districtus tagjaként a pincészet célja a minél magasabb minőség megvalósítása, a steinfeder, a federspiel és a smaragd kategóriákban egyaránt.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!