A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Riesling Smaragd Singerriedel

Domäne Wachau Riesling Smaragd Singerriedel 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga zöldes villanásokra tesz szert e bor színében. Az illatvilág olyan érő gyümölcsöket vonultat fel, mint a barack, a mangó és a sárgadinnye. Kóstoláskor egy elegáns felépítésű borral találkozunk: ívet a savak rajzolnak neki, a többi szerkezeti elem pedig ehhez igazodik. A sárga húsú gyümölcsös aromatika a kortyban is folytatódik, és kitart a hosszú lecsengésben is. Zamatos, fantáziadús bor, mértéktartó, közepes testtel és komoly potenciállal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Alsó-Ausztria
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  24 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A Singerridel széltől védett fekvésű, meredek, teraszos dűlő Spitz városának keleti végében, amelyet Wachau egyik legjobb dűlőjeként tartanak számon. A köves talaj segít elraktározni az őszi meleget egészen késő estig. Az ősi, mállott gneisztalajt vékony, szilikátokban gazdag barna termőtalaj fedi. A Singerridel híres gyümölcsös, koncentrált rajnai rizlingjeiről, amelyekre csonthéjas gyümölcsök és erőteljes minerális karakter jellemző.

Érlelési információk

A bort kontrollált hőmérsékleti körülmények között, acéltartályban erjesztették. Az érlelésre részben acéltartályban, részben nagy fahordóban került sor. A palackozás 2014 augusztusában zajlott.

Pinceidő

4-8 év

Domäne Wachau bemutatása

A Domäne Wachau, amelyet Roman Horvath Master of Wine és Heinz Frischengruber borász vezet, mára Wachau leginkább innovatív, vezető borászataként ismert. A Singerriedel, az Achleiten, a Kellerberg és a Loibenberg csak néhány azon dűlők közül, amelyek termése önállóan kerül palackba. A Vinea Wachau Nobilis Districtus tagjaként a pincészet célja a minél magasabb minőség megvalósítása, a steinfeder, a federspiel és a smaragd kategóriákban egyaránt.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!