A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Haraszthy Öreghegy

Haraszthy Pincészet Haraszthy Öreghegy 2012

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor közepes intenzitású illata sárga húsú gyümölcsökre fókuszál, emellett pedig vajas és pörkölési jegyek tűnnek fel benne. Kóstoláskor az első benyomást a jelentős beltartalom, azaz a nagy test és magas alkohol nyújtja. A súlycsoport érzetét csak fokozzák az ízvilágban is dominánsnak számító fűszeres, füstös, toastos jegyek, a háttérben körtével. A telt kompozíciót tovább kerekíti a visszafogott savérzet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  1800
 • Ár

  3000-3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  30% szürkebarát
  30% királyleányka
  30% chardonnay
  10% zenit

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Öreghegyi chardonnay, szürkebarát, királyleányka és zenit szőlők házasításával született. Illatban nagyon összetett, vonzó, elegáns minőséggel találkozunk. Fehér virágok és méz diszkrét fahatással. A korty elején a fehér virágok dominálnak, aztán fehér húsú gyümölcsök nagyon intenzív formában. A hordó szépen besimult és végig díszít. Komplex, hosszú és nagyon játékos bor.

Érlelési információk

Nagyon gyors feldolgozás és kíméletes préselés 0,8 báron. Erjesztés:16 - 18 fokon. Erjedés után finom seprőn tartották. A barrique hordós érlelés három hónapig tartott.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

Haraszthy Pincészet, www.hvp.hu, Kadarka Borbár

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!