A pincészet borbemutatása
Az etyeki Öreghegyen található Haraszthy Pincészet közel két évtizede foglalkozik borkészítéssel. Fő szőlőfajtáink: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, valamint Pinot Noir, melyekből reduktív és tölgyfahordós érleléssel készítjük borainkat. Küldetésünk, hogy a hagyományos értékeket a modern technológia elemeivel ötvözve minőségi bort hozzunk létre és minél több borkedvelő poharába eljuttassuk azt. Etyeken a Törleynek köszönhetően a pezsgőkészítés nem újkeletű dolog, a borvidék talaja és fekvése kiválóan alkalmas Chardonnay és Pinot Noir termesztésére, amely szőlőfajták hagyományosan a pezsgőkészítés alapjai. Pár éve minket is foglalkoztat a kérdés, 2011-ben készült először ilyen tételünk, pár száz palack mennyiségben. Borászunk, Pázmányi Dániel azóta is folyamatosan kísérletezik és talán nem titok, hogy a borvidék több neves borászata is komoly potenciált lát a pezsgőben. Reméljük, hogy egyszer az etyeki pezsgő mint olyan, alapfogalommá válhat a borfogyasztók körében.
Haraszthy Pincészet bemutatása
Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.