A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Öreghegy Brut

Haraszthy Pincészet Öreghegy Brut 2012

Véleményünk szerint

Hagyományos érleléssel készült, évjáratos (2012) pezsgő, 60% pinot noir-ból, 40% chardonnay-ből. A pinot noir a Hercegföldről, míg a chardonnay az Orbán-dűlőről származik, amelyeknek alapborait 48 hónapig érlelték finomseprőn. 2017 májusában degorzsálták a 2. évjáratot, ezért a Pezsgő Június vendégei első kézből kóstolhatják ezt az izgalmas újdonságot. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12%, 6gramm/liter, 6,6 gramm/liter. Kiváló aperitif, de minden alkalomra szívesen ajánljuk ezt a tételt, amely kizárólag Etyeken, a pincészetnél érhető el.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2018-06-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    12 %
  • Palackmennyiség

    300
  • Ár

    8000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% pinot noir, 40% chardonnay

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az etyeki Öreghegyen található Haraszthy Pincészet közel két évtizede foglalkozik borkészítéssel. Fő szőlőfajtáink: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, valamint Pinot Noir, melyekből reduktív és tölgyfahordós érleléssel készítjük borainkat. Küldetésünk, hogy a hagyományos értékeket a modern technológia elemeivel ötvözve minőségi bort hozzunk létre és minél több borkedvelő poharába eljuttassuk azt. Etyeken a Törleynek köszönhetően a pezsgőkészítés nem újkeletű dolog, a borvidék talaja és fekvése kiválóan alkalmas Chardonnay és Pinot Noir termesztésére, amely szőlőfajták hagyományosan a pezsgőkészítés alapjai. Pár éve minket is foglalkoztat a kérdés, 2011-ben készült először ilyen tételünk, pár száz palack mennyiségben. Borászunk, Pázmányi Dániel azóta is folyamatosan kísérletezik és talán nem titok, hogy a borvidék több neves borászata is komoly potenciált lát a pezsgőben. Reméljük, hogy egyszer az etyeki pezsgő mint olyan, alapfogalommá válhat a borfogyasztók körében.

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!