A pincészet borbemutatása
A tarcali Barát dűlő termése, melyet már október második felében 29 mustfokkal szedtünk. Rövid áztatás után másodtöltésű hordóban fejlődött, majd 2008 májusában palackoztuk. Ebben az évben ez a hársültetvény egy mazsolaszerű töppedésen ment keresztül. A bor alapjegyeit is ez határozza meg elsősorban, de nagyon meghatározó a laza lösz talaj alatt található andezit kőzet is. Összetett és koncentrált desszert bor, 5 puttonyos aszú kategória.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés: 5 hónap másodtöltésű szerednyei típusú hordóban |
Pinceidő2012 |
Hol vásárolható meg
Cafe Sempre, Radovin, Asztali borok Háza, Winebar, Gizella Pince Tokaj
Gizella Pince Tokaj bemutatása
Kézműves pincészet 6 hektár, szőlővel 7 dűlőben. Változatos talajtípusokon termesztett fajtáink különböző borokat eredményeznek. Célunk a magas minőség, tiszta ízvilág, uralkodó gyümölcsösség elérése, megtartása. Száraz és desszertborokat egyaránt készítünk.