A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárs L töppedt szőlőből

Gizella Pince Tokaj Hárs L töppedt szőlőből 2007

Véleményünk szerint

Amit egy tokaji késői szüretelésű bortól vár az ember: intenzív, tiszta, buja, gyümölcsös-citrusos aromatár, amely párhuzamosan halad mind illatban, mind ízben. A nem kevés maradékcukrot ellensúlyozandó jelen van egy nem elhanyagolgató savtartalom és a mineralitás. Egyszerűen szép bor, nincs mit magyarázni rajta. Ha nem lenne ennyire a miénk, azt is mondhatnánk, annyi báj és elegancia van benne, mint egy klasszikus francia divat szerint öltöztetett fiatal hölgyben. Készítsünk hozzá friss gyümölcsökkel és mézzel gazdagított mascarpone habot, és öntsük ki a szívünket egy jó barátnak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-06

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10.0 %
 • Palackmennyiség

  1800
 • Ár

  3000-3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

Gizella Pince Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A tarcali Barát dűlő termése, melyet már október második felében 29 mustfokkal szedtünk. Rövid áztatás után másodtöltésű hordóban fejlődött, majd 2008 májusában palackoztuk. Ebben az évben ez a hársültetvény egy mazsolaszerű töppedésen ment keresztül. A bor alapjegyeit is ez határozza meg elsősorban, de nagyon meghatározó a laza lösz talaj alatt található andezit kőzet is. Összetett és koncentrált desszert bor, 5 puttonyos aszú kategória.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés: 5 hónap másodtöltésű szerednyei típusú hordóban

Pinceidő

2012

Hol vásárolható meg

Cafe Sempre, Radovin, Asztali borok Háza, Winebar, Gizella Pince Tokaj

Gizella Pince Tokaj bemutatása

Kézműves pincészet 6 hektár, szőlővel 7 dűlőben. Változatos talajtípusokon termesztett fajtáink különböző borokat eredményeznek. Célunk a magas minőség, tiszta ízvilág, uralkodó gyümölcsösség elérése, megtartása. Száraz és desszertborokat egyaránt készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!