A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Gizella Pince Tokaj Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2006

Véleményünk szerint

Az aromák egészen krémessé teszik e bor illatát, szinte tapinthatóvá válik benne a teafű, a dohány, a sárgabaracklekvár, a méz és a sárga húsú aszalt gyümölcsök jelenléte. A korty intenzív ízvilága tiszta folytatása az illatnak, a sárgabarack és a citrusok játéka lebilincselő. Szerkezetét az édes borok legszebb példáinak megfelelően a sav és a cukor egymáshoz való viszonya alakítja ki. Ebben az esetben a jelentős maradék cukor adta sűrűséget a valóban lendületes savak selyemszerűen elegánssá és légiessé teszik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-02-14

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10.0 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  8900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% furmint
  50% hárslevelű

Gizella Pince Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Mézes Mályról szüretelt alapborban klasszikus 1/1-es arányban áztak a birtokon válogatott aszúszemek. A kötelező kétéves ászkolást új fahordóban töltötte. 2006 kiemelkedő sav-cukor arányt termett. Kiegyensúlyozottan érő, vibráló aszúbor. 150 gramm/liter maradék cukor.

Érlelési információk

A bor két évet töltött új, szerednyei hordóban, majd egy évet tartályban. A palackozásra 2010. április 18-án került sor.

Pinceidő

2025

Hol vásárolható meg

Gizella Pince, Radovin, Vinowonka, Andrássy Rezidencia, Gólyás Borház

Gizella Pince Tokaj bemutatása

Kézműves pincészet 6 hektár, szőlővel 7 dűlőben. Változatos talajtípusokon termesztett fajtáink különböző borokat eredményeznek. Célunk a magas minőség, tiszta ízvilág, uralkodó gyümölcsösség elérése, megtartása. Száraz és desszertborokat egyaránt készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!