A pincészet borbemutatása
A szőlő az abaújszántói/tállyai BÁTORKA-dűlőből származik. Alapélesztős beoltást követően 50%-a fahordóban, 50%-a tartályban erjedt. 5 hónapos tartályos érlelést követően került palackba. A terület a dűlő DNY-i fekvésű, közel 40 fokos lejtőjén van, a talaj riolittufás köves-morzsalékos. A hárslevelűt erről a dűlőről az átlagosnál jóval alacsonyabb savtartalommal tudjuk szüretelni, azonban a talaj ásványossága pótolja, megtámasztja a savgerincet, így egy határozottan sós érzetű bor készül szinte valamennyi évjáratban.
Érlelési információkA bor tartályos érlelése öt hónapig tartott. |
Hol vásárolható meg
Pincészetnél, Pinceköz Vinotéka Abaújszántó
Pinceköz Borászat bemutatása
2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.