A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Bátorka

Pinceköz Borászat Hárslevelű Bátorka 2011

Véleményünk szerint

A halvány aranyszínt magára öltő bor illata egy gyógynövényes-kesernyés vonal kiegészülve először tejszínre, tejkaramellára, kenyérhéjra emlékeztet minket, majd idővel méz tűnik fel benne. A kortyban egy élesztős karakter jelenti a vezető ízjegyet, emellett itt is a kesernyésség tűnik fel. A szerkezetet az alkohol adta tüzesség uralja, a savérzet visszafogott.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.4 %
  • Palackmennyiség

    1600
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

A szőlő az abaújszántói/tállyai BÁTORKA-dűlőből származik. Alapélesztős beoltást követően 50%-a fahordóban, 50%-a tartályban erjedt. 5 hónapos tartályos érlelést követően került palackba. A terület a dűlő DNY-i fekvésű, közel 40 fokos lejtőjén van, a talaj riolittufás köves-morzsalékos. A hárslevelűt erről a dűlőről az átlagosnál jóval alacsonyabb savtartalommal tudjuk szüretelni, azonban a talaj ásványossága pótolja, megtámasztja a savgerincet, így egy határozottan sós érzetű bor készül szinte valamennyi évjáratban.

Érlelési információk

A bor tartályos érlelése öt hónapig tartott.

Hol vásárolható meg

Pincészetnél, Pinceköz Vinotéka Abaújszántó

Pinceköz Borászat bemutatása

2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!