A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Selection

Hárslevelű Selection, 2014

Pajzos Tokaj

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  2666
 • Ár

  2364 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illata visszafogott, benne halványan füstös tónus. Ahogy nyílik, a hordó jegyei mellett barack, alma jelennek meg, sárga virágok. A korty rövid, szintén alacsony intenzitású, benne sárga virágok pora, citrusos, kesernyés ízvilág, a korty végét a hordó pörkölési jegyei zárják. A test a közepesnél vékonyabb, kevés maradékcukorral (4g) egyensúlyos. Nagyon zárkózott, nem karakteres, de jól iható bor.

A kóstolás dátuma: 2016-05-05

A pincészet borbemutatása

Elegáns, komplex, feszes szerkezetű, testes bor. Ez a kivételes harmóniájú, jó ivású dűlőszelekció szépen mutatja a Megyer dűlő sajátosságait.

Érlelési információk

Erjesztés acéltartályban, érlelés 50% acéltartályban - 50% 500 literes új fahordókban 6 hónapig. Palackozás időpontja: 2015.06.

Pinceidő

azonnal fogyasztható

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!