A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Igazgyöngy gyöngyözőbor

Tarjányi Pince Igazgyöngy gyöngyözőbor 2013

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású illatnak a benne érezhető virágok és őszibarack ad karaktert. A kortyban a fűszeres, citrusos jegyek társulnak az élénk savérzettel, és ez lendületessé, attraktívvá teszi a kompozíciót. A buborékok jelenléte visszafogottságot mutat, egy kis légiességet adnak a borhoz, de nem válnak meghatározóvá. Az aromatikát kiegészítik még gyógynövényes és grépfrútos asszociációk. Könnyed, alacsony alkoholtartalommal bíró, kellemes kompozíció, amelyhez primőr zöldségekből készített, hasonlóan üde fogásokat tálalnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  35% chardonnay
  29% cserszegi fűszeres
  16% szürkebarát
  15% sauvignon blanc
  5% Bianca

A pincészet borbemutatása

A házasításban lévő öt fajta legszebb erényeit megmutató harmonikus fehérbor. A pincészet első 2013-as bora. Friss, gyümölcsös, kedves, pont olyan, amilyennek egy új habzóbornak lennie kell. A sok gyümölcsöt és a szép savakat kiegészíti az apró buborékos, krémes szén-dioxid-tartalom, amely hosszú lecsengést biztosít a bornak. Pincészetünk specialitása egy igazi kuriózum: a habzóbor. Egyedi, hogy tudomásom szerint kis pinceként mi vagyunk az egyetlenek Magyarországon, akik a bor elkészítésén túl a szénsavazást és a palackozást is egy helyen, a saját pincénkben tudjuk elvégezni. Persze ehhez is van sztorink: a feleségem kedvenc itala a habzóbor, ezért én - hogy jó pontot szerezzek nála - megígértem neki, hogy ha pincém lehet, hát én bizisten fogok a kedvéért habzóbort is készíteni. "Természetesen" fogalmam sem volt róla, hogy hogyan kéne ezt elkezdeni. A fellelhető szakirodalom áttanulmányozása után rá kellett jönnöm, hogy az ehhez szükséges berendezés még használtan is több tízmillió forintba kerülne - ha egyáltalán kapni lehetne. Nem adtam fel - hisz mégiscsak gépészmérnök vagyok, vagy mi a szösz -, és terveztem egy - kísérletinek szánt - berendezést. A kísérlet sikerült, a habzóborok nagyon jól sikerültek, úgyhogy "az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó", finom habzóborokat készítettem a feleségemnek. Sok boldogságot, hosszú életet Neked, Nóra, még sokszor koccintsunk a habzóborainkkal!

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

Azonnali fogyasztás javasolt.

Hol vásárolható meg

Dionysos Budapest, Dionysos Budaörs, VinoWonka Budapest, Colour Wine World Budapest, Szent István Borszaküzlet Budapest, Édes Érzés Budapest, Bikavér Borház Eger, Borknultúra Fót, BorMánia Borszaküzlet Dunakeszi, Vinifera Kézműves Borház Szeged, Wine Mission Kft.

Tarjányi Pince bemutatása

A Tarjányi Pince Eger egyik legújabb, és legmodernebb technológiával rendelkező kispincészete. Készítünk vörös-, és fehérborokat, illetve egyetlen magyar kispinceként - saját tervezésű technológiával készült - habzó-, és gyöngyöző borokat is. Borainkkal nem a nagy mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk, amit bizonyít a sok fényesen csillogó érem, melyeket a 2011, 2012-es évben megrendezett borversenyeken nyertünk. A verseny eredmények büszkeséggel töltenek el bennünket, de akkor vagyunk a legboldogabbak, ha megkóstolod a borainkat, és te magad mondod el a véleményt róluk. Nagy szeretettel várunk a pincészetünkbe is, ahol kemence, a pince előtt szőlőlugas és a nagy diófa alatt a Naplemente Néző Pad vár. Jól hangzik! Nem igaz?


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!