Érlelési információkTölgyfa hordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
Olimpia étterem, Doblo Borbár, Veritas
Janus Borház bemutatása
A Janus Borház alapítói két gyermekkori jóbarát Pécsről. Az egyik, Szél Géza, szőlész-borász, 30 éve Tenkesen készít borokat 0,5 ha területen. A másik, Pécsi-Szabó Miklós Budapesten futott be karriert az üzleti életben. Negyven évvel később a Janus Borház életre hívása újra összehozta a két „borbírót”, ezzel teljesítve gyermekkori álmukat. 2009-ben a Janus Borház a Két Borbíró bölcs irányítása alatt már a két család vállalkozása. Feleségeik, gyermekeik aktívan részt vesznek a borászat mindennapi munkájában, új dimenzióba helyezve a „családi vállalkozás” fogalmát. A villányi borvidék nyugati kapujában, a Tenkes-nyeregben 12 hektár új telepítésű szőlőnk (5200tő/ha) egésze alkalmas DHC Villány prémium minőségű bor készítésére. Janus két arca egyszerre tekint múltba és jövőbe. Ennek szellemében a Janus Borház a hagyományok tiszteletben tartásával mer új, mer mai lenni. A bor összeköt múltat jövővel, hagyományt újdonsággal, embert emberrel, ezért a Janusnál azon dolgozunk, hogy boraink kifinomultságukkal, letisztult megjelenésükkel betöltsék e közvetítő szerepet és elvigyék Villányt a nagyvilágba.