A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Karós Badacsonyi Olaszrizling Limited Selection

Borbély Családi Pincészet Karós Badacsonyi Olaszrizling Limited Selection 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor közepes intenzitású illata almás, körtés jegyeket és finoman fűszerességet vonultat fel; érdemes neki időt adni, mert egyre kifejezőbben mutatja magát. A korty az illatnál szikárabb érzetű, az érő sárga húsú gyümölcsös, citrusos, fűszeres és gyógyfüves asszociációk töltik ki az ízképet. A test a közepes súlycsoportba sorolható, az alkohol ennek megfelelő, a textúra krémessége a lecsengésben teljesedik ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Az olaszrizling fajta fontos számunkra. Évek óta figyeljük területeinket, hogy honnan tudunk minél különlegesebb, egyedibb olaszrizlinget szüretelni. Így kerül idén először a birtok központnál található '50-es évek végén telepített „karós”, bakművelésű ültetvényről forgalomba egy kis palackszámú válogatás. Új tölgyfa hordóban erjesztett, komoly ásványos karakterrel bíró bor. A kis palackszámnak köszönhetően csak a pincénél lesz elérhető!

Érlelési információk

Az ötszáz literes új tölgyfa hordós erjesztést, 6,5 hónap érlelés követte, finomseprőn felkevertetéssel. A palackozásra 2014 májusában került sor. Ezt követően a borok hat hónapot töltöttek a pincében a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Borbély Vendégház, Borbély Borterasz és Borbolt

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!