A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling késői szüret

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling késői szüret 2009

Véleményünk szerint

Koncentrált citrusos - főleg grépfrútos -, vegetális és aszalt gyümölcsös jegyek töltik ki a bor illatát. A kortyba a közepes erejű, hullámokban fellépő savérzet, valamint az illat után az ízben is visszatérő aromatika visz feszültséget. A maradék cukor kezdetben szinte fel sem tűnik a savaknak köszönhetően, a lecsengésben azonban kidomborodik. A test és az alkoholtartalom közepes, az ízvilág egyenes, a kóstolás folyamán nem változik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-14

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  11.2 %
 • Palackmennyiség

  23500
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A bor déli fekvésű, öreg olaszrizling-ültetvények jól beérett terméséből készült. Aranyszín, elsőre petrolosság fedezhető fel. Szellőztetés után a hársmézre, aszalt gyümölcsökre, törökmézre, pörkölt mandulára emlékeztető illat, nagy test jelenik meg a terroir és fajtajelleg mellett. A kései szüret minden jellemzője jól felismerhető. Illatok és ízek rendkívüli egyensúlyban vannak jelen ebben a hosszú ízérzetű borban. Jól jeleníti meg a terroir és a fajta különlegességeit.

Érlelési információk

A bor tartályban töltött 21 hónapot, majd palackban 30-at a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

1-5 év

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!