A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Ráspi Borászat Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A bor előbb zöld fűszerekre, majd áfonyára és más gyümölcsökre emlékeztető, újabb és újabb hullámokat felvonultató illata felkelti a kóstoló érdeklődését, hiszen bár egyértelműen egy hűvös tónus szövi át az illat karakterét, érződik rajta az érettségre utaló koncentráció. A kortyot az élénk, a kompozíciót feszessé tevő savgerinc határozza meg, amely mellett leginkább az aromatika fűszeres oldala érvényesül. A zamatos bor gasztronómiai kontextusban mutatja igazi erejét, abban a szituációban, amikor lágyabb textúrájú társai kevésbé tudnak érvényesülni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2350 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Ráspi Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az Újhegy csillámpalás, gneiszes talaján termő ötvenéves szőlő mustja spontán erjesztve, 220 és 500 literes hordóban 18 hónapon át érlelve. Kiemelkedő évjárat, gyümölcsös, meglepő őszibarackillattal és -ízzel, finoman sós karakter, kis kellemes édesség.

Érlelési információk

220 és 500 literes hordóban 18 hónapon át érlelték.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Ráspi Borászat bemutatása

A borászat szellemisége alapvető célkitűzései: alkotni, elkápráztatni! Boraink öreg tőkékről szüretelt szőlőből (40-80 éves), drasztikus hozamkorlátozással, mészköves, csillámpalás és mészkőbe ágyazott csillámpalás talajon, a jelenleg forgalomban lévő több 100 féle kisegítő-, segédanyagok és fajélesztők nélkül, tanninok, íz és illat és színanyagok nélkül készülnek. Csak a már több 100 éve alkalmazott ként, minimális mennyiségben. Horváth József ( Ráspi )


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!