A pincészet borbemutatása
Egyre nagyobb szerelembe esünk e szőlőfajtával, mely mindig tiszta vonalú és kiegyensúlyozott, nagy lendülettel és életkedvvel megáldott borokat ad. A nyitó illattól a korty hosszú lecsengéséig élénk, de egyben mélységet sem nélkülöz e bor, melyben a kékfrankos fajta védjegyévé vált meggyes karakter és az azt finoman kiegészítő hordófűszerek (mogyoró, csokoládé, kávé) kerek egésszé formálódnak. Hosszan érlelésre is bátran ajánljuk.
Érlelési információk12 hó részben új, részben 1-2 éves és idősebb 225 literes, magyar tölgyből készült hordókban. |
Pinceidő2018-ig |
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.