A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Kékfrankos 2014

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, szélén lilába hajló. Illata tiszta, visszafogott, hűvös. Benne cédrus, eukaliptusz, étcsokoládé, kis bőrösség, még elegáns animalitás. A kortyban áfonya, fekete szeder, enyhén tapadós tanninok, a korty végén savak. Közepesen hosszú, édes fűszerek egészítik ki a szájban. Elegáns, nem kifejezetten gyümölcsös, inkább fanyar ízvilág, szép szerkezet. Még fiatal, egy év múlva megnéznénk újra.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,1 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3800 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egyre nagyobb szerelembe esünk e szőlőfajtával, mely mindig tiszta vonalú és kiegyensúlyozott, nagy lendülettel és életkedvvel megáldott borokat ad. A nyitó illattól a korty hosszú lecsengéséig élénk, de egyben mélységet sem nélkülöz e bor, melyben a kékfrankos fajta védjegyévé vált meggyes karakter és az azt finoman kiegészítő hordófűszerek (mogyoró, csokoládé, kávé) kerek egésszé formálódnak. Hosszan érlelésre is bátran ajánljuk.

Érlelési információk

12 hó részben új, részben 1-2 éves és idősebb 225 literes, magyar tölgyből készült hordókban.

Pinceidő

2018-ig

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!