A pincészet borbemutatása
A 2011-es évjárat kiemelkedően kedvezett a kékszőlők / vörösborok minőségének, nem volt ez másként a Tűzkő Kékfrankos esetében sem, hiszen a szép, hosszú ősz a későn beérő fajtákat engedte érvényesülni az évjáratban. 80-90 kq termésátlagú ültetvényről származik az alapanyag, melyet 21,5 mustfokkal szüreteltünk, majd a hagyományos vörösborkészítési technológiával dolgoztunk fel. Erjedést követően 300 literes fahordóban mintegy 8 hónapot érleltük, piacra kerülése előtt 3 hónapos palackos pihentetést kapott, így illat- és zamatjegyei – gyümölcsösség, fűszeresség – kiválóan kidomborodhatnak. 18 °C-on kínáljuk, főként magyaros, pörköltes, szaftos étkekhez, marhához, vadhoz.
Érlelési információk225 literes hordóban, majd palackban |