A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gál Kékfrankos

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A bor illatát piros bogyós gyümölcsök, bőr és borsos, paprikás aromák építik fel. A lendületes savak vitalitással töltik meg a kortyot, a könnyed test és az alacsonyabb tannin mellett a bor alkoholtartalma inkább csak a lecsengésben érezhető. Ízvilágát a pikáns fűszeres, földes, cseresznyés asszociációk vezetik. Élénk, könnyed vörösbor, amely könnyen helyet talál magának az asztalon.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Kunság
 • Alkohol %

  12.4 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1300-1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A bor mély színe érettséget mutat. Az illatanyagok kiteljesedésében a levegőztetés segít. Kellemes savérzetű, zamatokban gazdag. Teltségében érződik a szőlőtőkék válogatott termése. Lassan fogyasztva bontakozik ki gazdagsága, íz- és zamatvilága. Fogyasztását 16-18 fokon javasoljuk.

Érlelési információk

A bor acéltartályban erjesztették, majd 4 hónapig tölgyfa hordóban érlelték.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Szigetcsép, Bormánia Borszaküzlet Dunakeszi, Kis-Duna étterem Dunaharaszti, Savoyai kastély Ráckeve, Belvárosi Kávéház Kalocsa, Sziget étterem Taksony.

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!