A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Tóth Ferenc Pincészet Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

Színe közepesen mély rubin. Illata intenzív, enyhén animális, füstös, fülledt. Szellőztetést kíván, lassan teljesedik ki. Ezt követően illatban, majd a kortyban is fekete cseresznye jegyei jelennek meg. Mellette meggy, cigánymeggy, szegfűszeg és fekete bors. A kortyban lendületes savak, a tannin kevesebb, kakaóporos, étcsokoládés. A magas alkoholtartalom mon chéris, keserű csokis, piemonte-i meggyes karaktert ad neki. Buja, hosszú a korty. Jó ivású, szerethető ital, jó ár-érték aránnyal!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    14,5 %
  • Palackmennyiség

    5300
  • Ár

    1600 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Tóth Ferenc Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Lilába hajló színvilág jellemzi, illata erősen meggyes, málnás. Tartalmas, közepesen testes bor, szép gyümölcsösséggel. Jó struktúra, az utóíze elég hosszú és tartalmas. Illatban és ízben harmonizáló kerek, nagyon szép bor. Fogyasztható marhaszelethez, halpaprikáshoz, pontyhoz és köményes malacsülthöz.

Érlelési információk

15 hó tölgyfa- és ászokhordó. Palackozva: 2014.04.

Tóth Ferenc Pincészet bemutatása

A Tóth Ferenc Pincészet (korábbi nevén Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága) az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!