A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Angyal Rosé

Angyal Borászat Angyal Rosé 2013

Véleményünk szerint

A lazacszínű bor illata az eperlekváros asszociációknak köszönhetően édes tónust ölt magára. A kortyban már az élénk savérzet és a citrusos villanások viszik a prímet, ez a vonal azonban egységet alkot a közepes erejű aromatikával, és nem nyomja el a piros bogyós gyümölcsös – főleg cseresznyés – ízvilágot. A kompozíciót könnyed test és alacsony alkoholtartalom építi fel, a lecsengésben pedig újra visszatérnek az illat érett jegyei.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Bükk
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Október közepén szüreteltük ezen kékfrankos rosét. A bor színe mélyebb tónusú, tisztán csillog. Friss, gyümölcsös illata szamócára, málnára emlékeztet. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is mutatja. Finom savai jól egészítik ki, és teszik harmonikus zamatú borrá. Ajánljuk hideg és meleg előételekhez, könnyű főételekhez.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és érlelés. 3 hónapos palackos érlelés a piacra lépés előtt.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Sommelier Gastro borkereskedés, www.borabor.hu, www.joarcokjoborok.hu

Angyal Borászat bemutatása

Tokaj-Hegyalja méltán híres bortermelő vidékének szívében Rátka község határában található az Angyal Borászat és Szőlőbirtok központja, mely a szőlő feldolgozás mellett otthont ad a 12 vendégszobának és annak a közel 1 kilométer hosszúságú pincének, mely egyedülálló a régióban. Kiváló helyszín akár családi kikapcsolódásra, de alkalmas baráti vagy céges találkozók lebonyolítására is. Ezen a helyén állt Rátka község szövetkezeti pincéje és feldolgozója, felette 100 főt befogadására kialakított kóstoló terem, étterem, és terasz. A jelenlegi formájában látogatható Borászat 2013.tavaszára került teljesen felújított állapotban a vendégeink birtokába.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!